USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

РНБО про активізацію «ядерних» новин: Інформаційний тероризм від Росії

4 Жовтня 2022 15:56
Центр протидії дезінформації Ради нацбезпеки й оборони наголошує, що Росія й надалі посилюватиме ядерний шантаж, тому існує велика ймовірність різного роду провокацій з її боку.

«Останніми днями іноземні медіа поширюють інформацію з таємних джерел про те, що Кремль, можливо, хоче застосувати ядерну зброю.

Ще на початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України РФ привела ядерні сили у стан особливого бойового чергування.

Показова демонстрація Росії готовності будь-якої миті завдати ядерного удару по території України – чергова стадія інформаційного тероризму, влаштованого РФ, щоб схилити Україну до перемовин на умовах кремля», – йдеться у повідомленні ЦПД.

Через успіхи контрнаступу України, Кремль знову намагається посіяти страх, натякаючи на те, що в подальшій ескалації може бути задіяна ядерна зброя.

Малопотужна тактична ядерна зброя розміщена приблизно на понад десяти складх по всій Росії і потрібен час, щоб доставити її до пускових установок, йдеться у матеріалі Bloomberg.

«При певному ступені готовності зброя вивозиться зі сховищ та переміщується до якогось іншого місця. Це буде виявлено за допомогою супутників або інших засобів», – сказав експерт з ядерної безпеки в Інституті ООН з досліджень у галузі роззброєння в Женеві Павло Подвиг.

Американські та європейські офіційні особи заявляють, що жодних ознак такої підготовки немає.

Кремль все ще намагається посіяти страх, натякаючи на те, що в подальшій ескалації може бути задіяна ядерна зброя.

Ці погрози є частиною широкої спроби Кремля залякати США та Європу, щоб вони припинили підтримку України та змусили Київ до переговорів на умовах Москви, пише Bloomberg.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus