USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

РНБО запровадила санкції проти Фірташа і Фукса

18 Червня 2021 19:17
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що РНБО на засіданні вирішила застосувати санкції проти олігарха Дмитра Фірташа та російського бізнесмена Павла Фукса.

Як передає УНІАН, про це він сказав після засідання РНБО.

«Сьогодні буди введені санкції проти Фірташа», – сказав Данілов і додав, що застосовані максимально можливі санкції проти олігарха.

Проти Павла Фукса «був введений повний комплект санкцій, які ми можемо застосувати згідно з нашим законодавством».

Секретар РНБО уточнив, що обмежувальні заходи стосовно Фірташа застосовані через його участь у титановому бізнесі та через постачання сировини, яка потім відправляється на військові підприємства Російської Федерації. Він додав, що це постачання було відстежене українськими розвідувальними службами.

«Ми не можемо допустити, щоб це тривало. Це тривало доволі довго... і до речі, сьогодні, крім пана Фірташа наклали санкції на ті підприємства, які безпосередньо афільовані у військово-промисловий комплекс РФ, які використовують цей титан саме у військовій сфері», – наголосив Данілов.

Фірташ перебуває у Відні з весни 2014 року, відколи його було заарештовано за запитом США.

У Сполучених Штатах бізнесмена звинувачують у намірах за хабарі отримати дозволи на видобуток титанової руди в Індії. Планувалося, як випливає з матеріалів кримінального провадження, що підприємство олігарха постачатиме титан до США. У разі визнання винним Фірташу загрожують десятки років ув’язнення і конфіскація майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бородатий бабушок Показати IP 18 Червня 2021 23:07
І со?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus