USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Робимо все, аби було тепло»: як у Нововолинську готуються до опалювального сезону

10 Вересня 2022 21:22
Нововолинськ був повністю залежним від газу в опалювальний період. У зв’язку з можливими ризиками, які очікують українські міста цього року, нині місто робить ставку на твердопаливні котельні.

Про це Нововолинський міський голова Борис Карпус розповів в ефірі ТРК «Аверс».

Він нагадав: відповідно до позиції уряду, зокрема введеного мораторію, тарифи на тепло для населення не буде підвищено.

«Ми проводимо модернізацію на двох котельнях. Бюджет цих робіт, згідно з проєктами, – 23 мільйони гривень. На цих котельнях буде встановлено по два твердопаливні котли. Це дозволить нормально увійти в опалювальний сезон.

У нас була величезна залежність від газу і не було жодної котельні на твердому паливі. Тому ми також забираємо в орендаря твердопаливні котельні назад у користування «Нововолинськтеплокомуненерго». Плануємо, що в нас буде загалом п’ять котелень на твердому паливі.

До того ж, торік за вісім мільйонів ми облаштували одну модульну котельню на газ. Це сучасна котельня, якою можна, наприклад, керувати з планшета. Тобто вона не потребує кочегарів. І ми економимо близько мільйона гривень на рік завдяки її роботі», – відзначив Борис Карпус.

Читати ще: Чому волинських шахтарів забирають на фронт напередодні опалювального сезон

Він наголосив: «Ми все робимо для того, щоб у Нововолинську в домівках було тепло».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus