USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Родині донора дякували навколішки. У хлопчика з Волині, якому пересадили серце, від цієї хвороби померли брати

24 Вересня 2021 13:31
У родині 13-річного Максима Давидюка з Волині, якому днями львівські медики пересадили серце, уже були трагедії: від спадкової хвороби у нього раніше померло двоє братів. Одному з них навіть свого часу робили пересадку, але він не пережив операцію.

Про це йдеться у сюжеті Вікон.

Нагадаємо, 21 вересня у Львові медики пересадили серце 13-річному хлопчику з Волині. Також того ж дня від цього ж донора вдалося пересадити легені, нирки і планують пересадку рогівки ще одному реципієнту.

Хлопчик отямився і розповів, що мріє якнайшвидше повернутися додому. А ще - зареєстрував акаунт у інстаграм і хоче мати багато підписників.

Як йдеться у сюжеті, від хвороби серця в родині Давидюків із села Зарудці уже померло двоє хлопчиків – братів прооперованого Максима. Спадкова хвороба, від якої вони померли, Максимові дала про себе знати у липні.

«Ввечері ми дізналися, що є серце для нашої дитини. Це єдиний шанс», - розповідала напередодні операції мама хлопчика.

Читати ще: «Не забирайте органи на небеса. Вони потрібні живим», – на Волині побували світила української трансплантології

Батьки на операцію погодилися, але дуже боялися: брат Максима після такої операції в Білорусії, де їх виконують давно й багато, так і не отямився. А в Україні досі сердець дітям навіть не пересаджували.

Натомість перед операцією кардіохірурги були налаштовані позитивно. Для цього вони останні два роки стажувалися у Польщі, цього дня з ними був і їхній вчитель.

Операція тривала з 9 ранку, працювали команди з чотирьох медзакладів. Донором став 54-річний чоловік зі Львівщини, який помер від інсульту. Також того дня медики пересадили легені, нирки і незабаром планують пересадку рогівки від цього ж донора.

Померлого, родичі якого погодилися на забір органів, проводжали коридором пошани і віддали останню шану в операційній. І вже за кілька годин пересаджені легені наповнилися повітрям, а серце уже в тілі Максима, почало битися.
Коли ж медики вийшли повідомити батькам про результати операції – родина не стримувала сліз. Здавалось, вони спершу не вірили, що все минуло успішно. А коли прийшли до тями, і батько, і мати стали перед рідними донора на коліна.

«Хочемо подякувати, бо на такий крок не кожен піде», - не стримував сліз батько хлопчика.

Загалом для України операції, які медики провели цього дня – унікальні. До них роками готувалися найкращі хірурги, тож і самі медики не стримували емоцій, адже їм вдалося врятувати кілька життів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Вересня 2021 17:01
молодци

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus