USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Романюк хоче «добити» собаче питання

19 Травня 2011 14:15
Луцька міська рада в чергове ініціюватиме на сесії Луцької міської ради рішення про дозвіл на відлов і подальше умертвіння безпритульних тварин.

Про це 19 травня під час засідання луцького міського виконкому повідомив луцький міський голова Микола Романюк.

«Коли жінці собаки повідгризали вуха, то де гуманізм, а де межа? Ми все рівно будемо виносити це питання на сесію, аби вирішити так, як ми того хотіли», - зазначив Романюк.

Як повідомив начальник управління охорони здоров’я Федір Кошель, за 2010 рік до травмпункту звернулося близько 700 лучан зі скаргами на укуси тварин. З них 300 дітей та 400 дорослих.

Нагадаємо, що на сесію Луцької міської ради виносилося питання про відлов домашніх тварин. Згідно з ним, безпритульних тварин мали би відловлювати працівники КП «Луцькспецкомунтранс». Після цього тварини повинні були сім днів утримуватися з притулку. Якщо власник не знаходився – тварину утримували ще два місяці, а потім мали право умертвляти спеціальними ін’єкціями. Однак таке рішення депутати не підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Лучанин Показати IP 19 Травня 2011 15:05
Вибачте за те що думаю , але вони дауни (((
Олена Мороз Показати IP 19 Травня 2011 15:30
спілкувалася із Кузьмичом, він не сказав, хто придумав байку про відкушені вуха.. ніколи не повірю, що безпритульні собаки безпричинно на когось нападають.
справедливий Показати IP 19 Травня 2011 15:31
Депутат собак не боїться, бо їздить в авто а автомобіль собака не покусає.
VSC Показати IP 19 Травня 2011 16:14
Краще добити Романюка.
40 Б квартал Показати IP 19 Травня 2011 16:28
Пані Олено, ви ніколи не повірите, що безпритульні собаки безпричинно на когось нападають. А моя дитина ходить до школи і неодноразово безпричинно нападали собаки. Слава Богу, що не покусали. Я сама відбивала від собак молоду дівчину, яка не могла і кроку ступити, як собаки гавкали і кидалися на неї. Ніколи не говоріть ніколи, бо самі можете попасти в пастку. Треба боротися з цим негативом. Пане Романюк ви зобов'язані швидше вирішити цю проблему. Це проблема у Луцьку!!!!!!!!!
олені мороз Показати IP 19 Травня 2011 16:43
ну таки не покусає тіьки легенько порве мякі тканини.шанувальники собачок ви наші сердобольні-та заберіть песиків і котиків до себе і вигулюйте-тільки так вони матимуть шанс .
33-квартал Показати IP 19 Травня 2011 16:45
Ніколи б не повірив, що хтось може сумніватись, що пси просто так нападають на людей. Сам ДВІЧІ ставав жертвою. З дітьми страшно гуляти, у візочку лежить палка на всякий випадок. А скільки на моїх очах стая просто обгавкувала переляканих людей - не перерахувати. Якщо Романюк дотисне це питання - буде молодець. Депутати, вилазьте з машин і просто прогуляйтксь 40-м, 33-м. Та й, думаю, в інших районах ситуація не краща.
Z до 33-квартал Показати IP 20 Травня 2011 23:31
Угу зі слів "у візочку лежить палка" і "Сам ДВІЧІ ставав жертвою".. ну треба менше палкою собак дразнити.. собаки простотак ненападають.. і що це в тебе за візочок, якщо для дітей коляски існують... здаеться це ти просто говориш так як тобі сказали і навязуеш всім якісь страшні казочки... неспорю.. собак багато є але виноваті лише Ви! спочатку заводите, а потім на вулицю ВИКИДАЄТЕ, відстріл це незупинить!! а от зробити притулок кудиб просто здавали собак замість того щоб викидати їх на вулицю, вирішить цю проблему та і дворивих собак стане менше , хіба тварина виновата що в хазяїна настрій поганий.
40 А квартал Показати IP 19 Травня 2011 16:55
Гицельська служба існує в місті десятиліттями, але проблеми так чомусь і не вирішила. І не вирішить, будьте певні. Бо якщо зникне проблема, зникне і фінансування, а це - близько 200 тисяч щороку з міського бюджету. Вагітну сучку гицель застрілить в крайньому разі, інакше на наступний рік служба не матиме фінансування. І ніхто ніколи не полічить ефенктивність використання цих коштів, бо ніхто не розриє яму Беккері і не полічить скільки насправді собак убили. Кузьмич переймається не проблемами лучан, а тим, що з його служби забрали фівнансування. А міський голова іде у нього на поводу. І, при цьому, послуговується пліткаими, бо жінки без вух не існує.
Олена Мороз Показати IP 19 Травня 2011 17:11
у минулому номері газети "Віче-інформ" я писала про те, як начальник існуючого на папері управління міської ради мало того, що нічого не робить для громади, він ще й їздить власним автомобілем, заправленим бензином по талонах загаданої служби, якою керує пан Кузьмич. Саме через можливість списувати пальне та чимало дорогвартісних речей, які розкрадаються чиновниками міської влади і піднімає питання про собак пані Соколовська і її прихвостні.
))) Показати IP 19 Травня 2011 17:19
товарищи одногорожане, даже и не думайте, что уважаемая мэрия пошевелит хоть пальцем, чтобы решить этот вопрос ((( не на тех напали, тем паче кто-то, баллотируясь, клятвенно обещал приют для бездомных псов ;-) постреляют в воздух да и дело с концом, а сколько спишут на это ;-) так что берите руки в мозги, прикармливайте собак и стерилизуйте их своими силами, как в нашем дворе делают, иначе пипец ((( только не вздумайте травить, а то что власть делать будет, если собаки в городе закончатся? )))
Гапоня Показати IP 19 Травня 2011 17:29
Біля "Там-Таму" зграя собак напала на хлопчину на велосипеді. Хлопчині років 10 від сили. Це ж чиясь дитина. Невже собака важливіша від дитини? Та чи допоможе палка, що лежить у візку оборонитися, скажімо, від зграї у 8-9 песиків? Саме стільки там було. Одна бродяча собачка не є небезпечною. А от коли вони у зграї, голодні та ще й ви з ними будете 1 на 8. Буде невесело. Місто для людей. Хочете собачку? Забирайте її додому. А інакше я її застрелю. Піф-паф, бобіки. Виходьте з кущаків по одному з високо піднятими лапками....
((( Показати IP 19 Травня 2011 18:21
В будинках якізнаходяться біля ЗАГСу,вночі неможливо спати.....Такий стоїть гавкіт...Навіть склопакети не допомагають.
голос Показати IP 19 Травня 2011 20:26
не можете стерилізувати, ВІДСТРІЛ!!!
Олег Савчук Показати IP 20 Травня 2011 04:46
"за 2010 рік до травмпункту звернулося близько 700 лучан зі скаргами на укуси тварин" - так як не уточнюється яка кількість припадає саме на бездомних собак, то такі фрази є нічим іншим як маніпулюванням громадською думкою. Купа анонімних коментарів також на таку думку підштовхує. А тепер, ті хто кричить піф-паф: прошу вас - будьте послідовні. Зробіть хоч один ПІФ-ПАФ ВЛАСНОРУЧ! А то чужими руками жар загрібати всі гаразді. Вбийте ту тварину а тоді йдіть до церкви, тоді йдіть в школу вчіть дітей і розказуйте про мораль суспільства. Може є інші виходи, окрім піф-паф?
Niсk до Олег Савчук Показати IP 20 Травня 2011 09:38
А ну ка, Олег Савчук, скажіть мені, будь ласка, на Вас чи Ваших дітей нападали ці тварини? Ні? То слава Богу. Інші виходи? Вони є. Але ними не користуються. Влада повинна забезпечити безпеку наших дітей в цьому питанні. І про яку мораль суспільства розказувати покаліченій, можливо на все життя, дитині? Особисто робив піф-паф. Не один раз. В церкву не ходив після цього, бо не вважаю гріхом дії, спрямовані на захист моїх та і чужих дітей. Можливо, я і помиляюсь.....
Ярослав до Олег Савчук Показати IP 20 Травня 2011 12:57
А ви вегетаріанець? Якщо ні, то ви їсте мертвих тварин, вбитих чужими руками. І багато людей це робить. І що? Вчитель має бути вегетаріанцем чи як? Не бачу логіки. А от полювання на тварин це дійсно абсурд. Навіщо вбивати тварину, яка живе у лісі чи на болоті? Чомусь про це ніхто не говорить.
Олег Савчук до Ярослав Показати IP 20 Травня 2011 22:28
Є різниця вбивати через необхідність вижити, і просто - вбивати. Я вважаю що інші виходи є, і їх міськрада має знайти. Бо з такою політикою, треба багатьох можновладців відстрелити, вони ж мільйонам людей життя калічать. Тут ми мовчимо. Бо собака менша, і відсіч не дасть.
Ярослав до Олег Савчук Показати IP 20 Травня 2011 23:01
"Є різниця вбивати через необхідність вижити" "Необхідність вижити" - звучить занадто голосно. Людина їсть м"ясо не для того щоб вижити, а для того щоб посмакувати. Є багато людей, які м"яса взагалі не їдять і живуть. А які інші виходи? Збудувати притулок для собак, а для їхньої годівлі збоку свиноферму? Міська рада хай краще іншими питаннями займається, а не думками про те куди приткнути безпритульного собаку, кота, папугу чи ще якусь тварину. Ви знаєте в першу чергу люди один одному калічать життя. Політики звідки вийшли? Їх розводять у Парагваї і під час кожних виборів до нас завозять? Політики - це ми. Вони вийшли з народу. Якщо людина, будучи простим громадянином, була чесною, то вона і в політиці старатиметься бути такою, а якщо наше суспільство споживацько-брехливе("не збрежеш-не вижевеш", "хочеш жити - умій крутитись" - лозунги сьогодення), то з якого дива політики повинні бути іншими? Вони хіба в якихось особливих умовах виховуються?
Кінолог Показати IP 20 Травня 2011 07:19
Собаки - окраса нашого міста. Не чіпайте тварин, нехай собі гуляють. Добру людину собака не зачепить. А злу, таку як Олена Мороз, розірве на куски. Треба знайти спільну мову з цим створінням.
Ярослав до Кінолог Показати IP 20 Травня 2011 11:56
Був свідком того як зграя собак гавкала на дівчинку, яка каталась на роликах. Мабуть, дівчинка дуже зла і недобра. Вона просто про це ще не знає. А собаки добрі і їй про це своїм гавкотом повідомили. Добре, що все тільки гавканням і обмежилось.
Ярослав до Кінолог Показати IP 20 Травня 2011 12:49
"Треба знайти спільну мову з цим створінням." Це як? На каву пса завести?
Микола Господарик Показати IP 20 Травня 2011 09:24
В мене ротвейлер. 50кг ваги - ударна масса такої собаки близько 8-разів перевищує масу тіла, хто знає фізику добавте сюди прискорення тіла при русі. Я люблю собак але вожу на поводку і наморднику. Є проблема де вигулювати - так я навіть готовий оплачувати майданчики не б гуляти з ним. Чи прибирати якби у нас були смітники. Але він в мене виконує команди, а згаї диких собак я й сам боюсь бо це ужас. 33,40, недобудови з їх сміттям зграї собак на дитячий майданчиках. Ви випустите свою дитину погуляти а самі спокійно будете дивитись телевізор дома ????!!! Я б і мерію звільнив і служби, а краще відлову і усиплення не бачу.
КО-Ко-КО Показати IP 20 Травня 2011 09:40
"Собаки сидітимуть в тюрмах", колись так кричав один політичний класик...........
Оксана Показати IP 20 Травня 2011 11:19
to 40 А квартал- істина на всі 100%!!! to Гапоня-Місто для людей - Спірне твердження, що походить від трохи давнішого і не менш неправдивого-людина- цар природи! Та й взагалі, нема чого Україні пхатися з таким менталітетом і мораллю у Європи -не доросли ще... А зграя псів - дійсно страшна річ... Хоча мене ос обисто за все життя ні один пес не обгавкав, не кажучи про гірше...
Гапоня Показати IP 20 Травня 2011 12:17
Оце вже більшого маразму не чула. "Собаки окраса нашого міста". Це капець. Хоча так: замок в запущеному стані. Не порівняти з європейською спадщиною культури та історії. Стіни будинків розписані гаслами всіх політичних (і не тільки) сил, рухів і партій. Сміття розкидане, презервуари (часом і на голову щось приземлиться з верхніх поверхів). Так, окраса нашого міста - це тільки бродячі пси. І, до речі, я їх теж стріляла, а одного навіть довелося заколоти. І сусідську дитину рятували від сказу. Але сказ - це не одна проблема. Є цілий список зарази, яку переносять ці тваринки. Не варто думати про Європу. Ми знаходимося в глибокій глибині зовсім іншого місця. І звідти нам нема виходу.
Ярослав Показати IP 20 Травня 2011 12:20
Нервово смикаючи ручку своєї торбинки, одна пані сказала: "Знаю, що мій чоловік вміє бути ніжним і сердечним. Він завжди є таким з нашим псом". (Бруно Ферреро) Дивують люди, які говорять щось типу: "Ой собаки такі добрі, де ви бачили, щоб вони гавкали і кусали когось. Це ж окраса міста. Так любо дивитись як в центрі біля ЦУМу вони гавкають на велосипедистів і на машини. А як приємно спостерігати, коли діти починають бігти, а за ними собака і починає гавкати. А діти лякаються. Це ж яка краса. А діти? Вони ж нерозумні. Чому боятись таких створінь. Це, мабуть, батьки їх погано виховали. Що? Кажете вашу дитину собака вкусила в дитинстві і тепер вона всіх собака боїться? Вкусила? Собака? Ви щось плутаєте. Може це був сусідський хлопчик? А може це він так впав на бровку? Я вас прошу. Це не міг бути собака. Що? Кажете, що лякаєтесь, коли зненацька в темноті починає гавкати собака? Так не ходіть по вулиці. Вулиця для собак - окраси нашого міста." І чому влада повинна цяцькається з псами, а поцікавитись, наприклад, чому людина стоїть під собором і просить милостиню ні в кого не виникає бажання. А це ж людина. Колись мав житло, а тепер якісь шахраї його обдурили і людина на вулиці. Сидить, пропадає. А ми йдемо собі і всі байдужі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus