USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцькраді проголосували проти вбивства собак

5 Травня 2011 15:33
Сесія Луцької міської ради не підтримала рішення про відлов і подальшу евтаназію бродячих тварин.
За рішення під час сесії 5 травня проголосувало 25 депутатів, проти – 4, утрималось – 2, не голосувало – 5. Загалом були присутні 36 депутатів. Одного голосу не вистачило, аби рішення було прийняте.
Якщо господар тварини не знайдеться – її умертвити
У запропонованому рішенні йшлося, що тварин відловлюватимуть працівники КП «Луцькспеккомунтранс». Протягом п’яти днів тварину утримуватимуть у притулку, потому її стерилізуватимуть і, якщо протягом семи днів не знайдеться власник, – умертвлятимуть.
Озвучувала рішення заступник міського голови Лариса Соколовська і свою доповідь почала з біблійної цитати: «І сказав Бог: «Сотворімо людину за образом Нашим, за подобою Нашою, і хай панують над морською рибою, і над птаством небесним, і над худобою, і над усією землею, і над усім плазуючим, що плазує по землі».
Заступниця каже, що протягом минулого року надійшло 660 звернень до травмпункту з приводу укусів тваринами. Вона зазначила, що існуючі положення про утримання тварин мешканці не виконують, тому популяція тварин, в тому числі і бродячих, збільшується.
«І екологи, і зоологи склали три групи: домашні тварини, ті, які живуть біля житлових будинків про яких і говорить пані Дана (Дана Новарчук – голова Волинського обласного товариства захисту тварин, – «ВН»), на основі яких розроблена програма і вони підлягають стерилізації. І третя група – собаки, які мешкають в закинутих лісах, будівлях. Ця група тварин повинна відловлюватися, вона створює загрозу», – каже Соколовська.
Чиновниця зазначає, що до неї звертаються мами, які через велику кількість безпритульних тварин бояться водити в садочки дітей, а також люди, які бояться ходити на роботу.
Хай програма по регуляції безпритульних тварин попрацює, – Григоренко
Депутат Андрій Козюра зазначив, що закон допускає умертвіння тварин лише гуманним методом. А саме після відлову тварина повинна сім днів утримуватися в притулку і, якщо не знаходиться господар, то право власності на собаку переходить до притулку. Після утримання протягом місяця собаку можна усипити.
«Нам нав’язують думку сучасних «шарикових», хай програма по регуляції безпритульних тварин попрацює деякий час», – зазначив депутат Сергій Григоренко і закликав не голосувати за це рішення. Депутат каже, що зон для відгулу тварин немає, а кусають переважно домашні бійцівські тварини.
Депутат Юрій Вега закликав звернути увагу на те, що безпритульні тварини розносять інфекції, зокрема тим, що розтягують сміття.
Голова організації захисту тварин Дана Новарчук каже, що в Україні згідно з опитуванням 88% людей проти убивства тварин, і вона має 3 тисячі підписів лучан проти вбивства тварин. На всі виклики, за словами Новарчук, захисники тварин реагують, а більшість повідомлення про безпритульних тварин не стосуються укусів.
Агресивних тварин, за словами Новарчук, її організація на вулиці не залишає.
Міський голова Микола Романюк зазначив, що притулок на 300-350 собак буде відкритий до Дня Незалежності не на бюджетні гроші. Однак він зазначив, що нині кожне повідомлення про бродячого собаку буде направлятися безпосередньо до депутатів, які голосували проти прийняття рішення про евтаназію тварин відповідно до запропонованого рішення.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
ZZ Показати IP 5 Травня 2011 15:50
Хто голосував проти.Їм виставити моральну шкоду та матеріальну за лікування всіх покусаних у Луцьку.Нехай свою любов до бродячих тварин виразять грошима.Тоді побачимо чого та любов коштує.
Лучано Показати IP 5 Травня 2011 17:17
Матушка ігуменья Лариса займається богохульством.
))) Показати IP 5 Травня 2011 17:53
"існуючі положення про утримання тварин мешканці не виконують" безотносительно к теме вопрос: что с такими созданиями (я о "хозяевах") делать? уличенного в том, что выкинул собаку на улицу, больно бить ногами?
109 Показати IP 5 Травня 2011 18:52
а хто підпишеться за вбивство собак?Які гучні слова! Я, наприклад, називаю це очищенням міста в ім`я дітей. Ніхто ж не збирається усипляти Ваших улюбленців. Лише тих, хто нікому не потрібний.
любитель добрых собачек Показати IP 5 Травня 2011 21:22
...если беззащитная собачка случайно загрызет вашего ребенка - что вы сделаете? Я даже не сомневаюсь: вы накормите ее отборной ветчиной и ласково почешете за ушком...
Хм. Показати IP 5 Травня 2011 23:04
Добрими намірами вимощена дорого... http://fakty.ua/132522-v-nikolaeve-bezdomnye-sobaki-zagryzli-nasmert-40-letnego-muzhchinu
Ростислав Показати IP 6 Травня 2011 00:02
Собаки самі по собі на людей не нападають. Не чіпайте їх і вони вас не зачеплять. Потрібно вести роботу з людьми, яким собаки заважають. Це, як правило, невиховані, конфліктні, психічно неврівноважені особи. Дітей також треба виховувати. Батьки не роблять зауваження дитині, яка кОпає ногою кішку, або кидає камінь в собаку. Я ніколи не мав прикростей від тварин. Люди набагато зліші звірі...
Аня до Ростислав Показати IP 7 Травня 2011 15:32
Не так давно мій чоловік йшов на роботу через меморіал і рятував дівчинку 10-11р яку обступили собаки і гавкали (поки),а дівчинка заціпеніло стояла(а якби від страху почала бігти???)і я можу уявити який стрес для неї,вона не робила бідним собачкам ніякої шкоди, а просто йшла на якийсь гурток.Мій чоловік ще годину її заспокоював бо коли собак прогнав то в дівчинки почалась істерика (але ця дитина не ваша!!!і вам байдуже!!??
лучанка Показати IP 6 Травня 2011 08:27
хай спробують чиновники пожити на 40квараталі, де поблизу будинків бігає зграя з 10-14 собак, що і пройти страшно, і спати ночами неможливо, бо гавкіт страшенний!
Ніна Показати IP 6 Травня 2011 08:54
Вони не тільки викидають на вулицю собак. Вони їх просто не вигулюють, випускають на вулицю без повідка та намордника.
Колян Показати IP 6 Травня 2011 08:58
Чому ви так тих тварин боїтеся, Нінко?
) Показати IP 6 Травня 2011 09:46
коварные подлые твари - нападают стаями и грызут людишек! ам ам!
собака Абиш Показати IP 6 Травня 2011 10:59
Маю повноваження повідомити всіх, що на черговій сесії собачої міської ради Луцька ОДНОГОЛОСНО прийняте рішення ЗЖЕРТИ всіх депутатів міської ради. Як сформулював міський собачий голова - "за нессавцеве відношення до елементарних потреб інших ссавців спільного ареолу проживання". Спровокувала винесення даного питання на голосування позиція опозиційної фракції ТЮБ, яка закинула міському собачому голові зменшення кількості стовпчиків та стовбурів у центральній частині міста для справляння першочергових природних потреб собачого населення. Створено тимчасову слідчу собачу комісію, яка шляхом обнюхування задниць має чітко встановити коло депутатів, що підлягають зжиранню.
не Показати IP 19 Травня 2011 16:24
а нехай ті що не голосували створять за власний кошт притулок для тих собак.А ну що? А слабо їм !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus