USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Росія має чотири цілі у битві за Донбас, – The Guardian

20 Квітня 2022 18:14
На цьому етапі війни у битві за Донбас Росія має кілька цілей, які вона намагатиметься реалізувати.

Про це пише видання The Guardian із посиланням на європейського чиновника, передає УНІАН.

Європейський чиновник заявив, що на цьому етапі війни Кремль має чотири цілі: захоплення Донбасу, забезпечення сухопутного коридору в Крим, захоплення Херсонської області для забезпечення поставок прісної води в Крим і захоплення додаткових територій, які можна було б використовувати як буфер або козир в переговорах.

Раніше ЗМІ повідомляли, що РФ планувала один етап війни в Україні, але тактику довелося змінювати. План був такий – блискавичний наступ, захоплення великих українських міст включно зі столицею, повалення українського та встановлення підконтрольного Російській федерації уряду та, врешті, повернення України до сфери контролю Росії. Тобто знищення української державності як такої.

Читати ще: В оточенні Путіна вважають вторгнення РФ в Україну катастрофічною помилкою, – ЗМІ

Втрати на полі бою та значні військові прорахунки змусили росіян змінювати тактику.

Зараз Росія почала наступ на Донбас. Раніше Генштаб повідомляв, що з Харківської області російське командування вивело батальйонно-тактичну групу, яка діяла на ізюмському напрямку. Вона зазнала тяжких втрат і втратила боєздатність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus