USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Російські окупанти захопили 80% Луганської області, – глава ОВА

20 Квітня 2022 19:55
Глава Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що 80% території Луганської області перебуває під контролем Росії.

Як передає УНІАН, про це Гайдай повідомив у коментарі CNN.

«Росія, безумовно, не збирається зупинятися на досягнутому і рухатиметься далі», – розповів він. Також додав, що російські окупанти сильно розосередилися.

«У нас тут дуже серйозна ситуація. Вся територія Луганщини обстрілюється. Немає безпечного міста... Ми розуміємо, що Росія йде вперед і збирається знищити все на своєму шляху. Тож те, що ми робимо, – це намагаємося евакуювати якомога більше людей», – зауважив він.

Гайдай закликав мирних жителів покинути східний регіон України, оскільки бойові дії загострюються. За його словами, із 350 тисяч людей, які проживали на території Луганщини до війни, сьогодні залишилося близько 70 тисяч.

Читати ще: Путін хоче стягнути на Донбас сили, які вп’ятеро перевищуватимуть за чисельністю українські

На питання про те, як він бачить закінчення війни, Гайдай сказав, що ймовірно припинення бойових дій через політичну угоду. Проте додав, що, на його думку, важко довіряти росіянам.

«Вони весь час брешуть, – сказав він. – Про це всі знають. Їм ніхто не вірить. Усі знають, що угода з Росією не вартує того паперу, на якій вона надрукована. Сьогодні Росія є ворогом усього світу, а не лише України. Їхні амбіції поширюються набагато далі України».

Раніше президент України Володимир Зеленський та Генштаб ЗСУ заявляли, що росіяни розпочали велику «битву за Донбас».

Міноборони України зазначало, що російські війська пішли у наступ на сході України, зокрема у Харківській, Донецькій та Луганській областях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus