USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Росія назвала обстріляний ракетами завод у Луцьку військовою ціллю

17 Серпня 2023 09:30
Посольство Росії у Швеції у хамському коментарі підтвердило удар по заводу шведської компанії SKF у Луцьку у ніч на 15 серпня, заявивши, що він є легітимною військовою ціллю.

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на заяву російського посольства.

Представництво Москви нагадало пропагандистську заяву Міністерства оборони РФ про ураження «ключових підприємств військової промисловості київського режиму».

«Не вловлюєте зв’язку? Тоді пояснимо: цей завод у Луцьку – частина українського ВПК, він виробляв підшипники для «Укроборонпрому». У шведській пресі про цей факт, природно, ні слова», – заявили у посольстві.

Після цього посольство РФ почало прямо погрожувати, що «дістанеться не тільки поставленій бандерівцям шведській техніці, а й підприємствам військово-промислового комплексу, які працюють на них».

Також посольство Росії у своїй заяві промовчало про загибель трьох працівників заводу SKF у Луцьку.

«Європейській правді» не вдалось знайти у відкритих джерелах хоча б якогось повідомлення про співпрацю SKF та «Укроборонпрому». Згідно з офіційним повідомленням компанії, її завод у Луцьку виробляє конічні роликопідшипники, «насамперед для важкої цивільної автомобільної промисловості».

Нагадаємо, зранку 15 серпня збройні сили рф здійснили ракетний обстріл міста Луцька. Ракети агресорів поцілили по території шведського заводу із виробництва підшипників SKF. Унаслідок обстрілу загинуло троє працівників – чоловіки 27, 52 та 55 років. Ще троє людей із пораненнями доставлені у лікувальні заклади.

Читати ще: Повідомили, в якому стані постраждалі від ракетного обстрілу Луцька

Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що міська влада надасть матеріальну підтримку сім'ям загиблих лучан та оплатить лікування постраждалим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Правда Показати IP 17 Серпня 2023 09:39
В нас є СБУ???Де їх робота по виявленню ворожої агентури?
українка до Правда Показати IP 17 Серпня 2023 14:21
дармоїди
скептик Показати IP 17 Серпня 2023 10:30
СКФ хоча б після цього мав би закрити все своє виробництво у парашії і припинити поставки туди своєї продукції.
Луцьк до скептик Показати IP 17 Серпня 2023 11:47
СКФ повністю вийшли з росії 22 квітня 2022 року.
скептик до Луцьк Показати IP 17 Серпня 2023 13:36
СКФ 22.04.2022 дійсно анонсувала, що має намір вийти з ринку парашки, але інформація щодо здійснення таких дій відсутня.
ЦРУ Показати IP 17 Серпня 2023 11:31
Згадайте скільки років Овал Сметаніна вів репортаж з аеродрому і СБУ не хотіло цього бачити і далі 2 роки не знає що з ним робити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus