USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Росія обстрілює напрямок гуманітарного коридору Запоріжжя-Маріуполь», – Верещук

8 Березня 2022 12:29
У черговому зверненні міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що сьогодні має бути відкритий гуманітарний коридор Запоріжжя-Маріуполь, однак окупанти вчергове не дотримуються режиму припинення вогню, порушуючи домовленості.

Нагадаємо, у ранковому зверненні Ірина Верещук повідомляла, що сьогодні має запрацювати гуманітарний коридор для Сум.

А вже у новому зверненні міністр поінформувала, що о 10 годині запрацював гуманітарний коридор на відрізку Маріуполь-Запоріжжя., який було погоджено з РФ 5, 6 та 7 березня, але через прицільні обстріли людей та вантажів Росією, він не був відкритий.
«Із Запоріжжя у напрямку Маріуполя через Оріхів, Пологе, Бельманку, Розівку, Республіку, Мангуш і Портовське вийшов гуманітарний вантаж, який складається з восьми вантажівок та понад 30 автобусів, які на зворотному шляху мають забрати людей, насамперед жінок, дітей та людей старшого віку.

Ми розраховуємо на зобов’язання, які взяла на себе РФ, офіційно попередивши «Червоний Хрест», що вони готові дотримуватися режиму припинення вогню. Однак зараз є сигнали, що Росія обстрілює напрямок руху гуманітарного вантажу», – сказала міністр.

Читати ще: У Маріуполі від зневоднення померла дитина: Зеленський – про гуманітарні коридори і життєво необхідну авіацію

Вона звернулася до РФ, пообіцявши, що відповідальні за недотримання домовленостей будуть покарані: «Ми з вами домовилися, що «Червоний Хрест» буде посередником у наших з вами перемовинах. Ми повідомили «Червоний Хрест» як українська сторона, ви – як російська, що готові та підтвердили наміри письмово відкрити гуманітарний коридор у напрямку Запоріжжя-Маріуполь та Маріуполь-Запоріжжя для евакуації людей та завезення гуманітарних вантажів.

Якщо обстріли будуть продовжуватися та завдадуть шкоди цивільним людям в межах гуманітарного коридору, ми звернемося до міжнародного трибуналу з вимогою притягнути до відповідальності осіб, які приймали рішення і не дотрималися обіцянок. Ми звертаємося до усіх лідерів світу стежити за ситуацією. В заручниках 300 тисяч людей, серед яких - інсулінозалежні, онкохворі, маленькі діти. Це гуманітарна катастрофа».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus