USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росія перекидає в Казахстан бронетехніку. Відео

6 Січня 2022 15:54
Російська Федерація перекидає в Казахстан військову техніку. Колону бойових машин десанту зняли на відео.

Відповідний ролик оприлюднив Telegram-канал «Військовий оглядач», пише УНІАН.

«Росія перекидає в Казахстан бронетехніку. Колона бойових машин десанту БМД – 3 ВДВ Росії направляється на навантаження», – йдеться в повідомленні.

На оприлюднених кадрах видно колону військової техніки.
Крім того, перші підрозділи миротворчих сил ОДКБ, в тому числі й російські військові, вже прибули до Казахстану.

Відзначається, що вірменські військовослужбовці, залучені в миротворчій операції ОДКБ в Казахстані, будуть забезпечувати безпеку стратегічних об’єктів країни. При цьому 200 військовослужбовців Таджикистану в рамках миротворчої місії ОДКБ займатимуться охороною громадського порядку.

Читати ще: Оточення та зачистка: в Алмати між військовими та мітингувальниками тривають перестрілки. Відео

Влада Киргизстану, своєю чергою, відмовилася задіяти свої війська проти протестувальників у Казахстані. Про це повідомляє киргизька служба Радіо Свобода – Радіо Азаттик.

У разі схвалення з боку Жогорку Кенеша – однопалатного парламенту країни – військовослужбовці Киргизстану будуть направлені в Казахстан. Однак, як зазначив прессекретар президента Киргизстану Ербол Султанбаєв, військові будуть задіяні виключно для проведення миротворчої діяльності, забезпечення охорони об’єктів стратегічного значення.

«Особливо наголошуємо, що киргизстанські військовослужбовці не будуть задіяні в жодних діях з учасниками акцій в Казахстані», – сказав Султанбаєв.

Зазначимо, вранці 6 січня в Бішкеку пройшла акція протесту проти скерування військовослужбовців до Казахстану.
«Газові» протести в Казахстані – що відомо

З початку 2022 року у всьому Казахстані почалися масові заворушення, спровоковані зростанням цін на пальне. Мирні демонстрації з економічними вимогами поступово переросли у жорсткі протистояння з представниками влади, а соціальні питання змінилися на вимоги політичних змін.

У ніч із 4 на 5 січня протест радикалізувався і призвів до зіткнень, погромів магазинів і банків, захоплення та руйнування державних установ – було спалено мерію Алмати та колишню резиденцію президента країни.

У відповідь на дії вулиці президент Казахстану Токаєв відправив у відставку уряд, зняв з посади голови Ради безпеки свого попередника Нурсултана Назарбаєва (який займав беззмінно посаду з 1991 року) і пообіцяв задовольнити частину вимог активістів. Після радикалізації протестного руху Токаєв оголосив, що діятиме жорстко, запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні, а потім закликав на допомогу союзників із ОДКБ.

6 січня Організація Договору про колективну безпеку (ОДКБ) направила контингент до Казахстану. Передові підрозділи російських військових вже розпочали виконання завдань у цій країні. До складу контингенту увійшли підрозділи з Росії, Білорусі, Вірменії, Таджикистану та Киргизії.

Режим НС триватиме у країні до 19 січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 6 Січня 2022 16:02
расєя залишиться в Казахстані назавжди.
дембель Показати IP 6 Січня 2022 16:25
Так все логічно! Якщо туди направили десантників, то в них на озброєнні є БМД! То ж не танки і не БТРи! Це тільки неосвічені журналісти можуть таке писати або навмисно так роблять! При всій неповазі до рашки но ви маніпулюєте інформацією!
Анонім Показати IP 6 Січня 2022 16:33
Мочите их всех ребята без суда и следствия!!!!!
Анонім до Анонім Показати IP 6 Січня 2022 17:09
В себе,в дома мачі всіх...
В. Показати IP 6 Січня 2022 18:28
Походу раша получила ещё одних"братов" по соседству
Джоні Депп Показати IP 6 Січня 2022 21:06
Брати казахи, відірвіть голову змії, бо інакше ця змія може знищити за допомогою виродків Путіна та Лукашенки і прихвостня з затиснутими бубенчиками Пашиняна, вашу державу. Відрубай змії голову !
Джонні Показати IP 6 Січня 2022 21:30
Відріж собі яя. Можливо, порозумнішаєш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus