USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Росія стирає Попасну з карти»: показали відео знищеного окупантами міста на Луганщині

6 Травня 2022 11:44
Російські окупанти не просто знищують Попасну, що на Луганщині, – вони стирають її з карти області.

Про це у Telegram голова Луганської ОВА Сергій Гайдай кадри, які опублікувало CNN.

«Знищена вщент Попасна. Приголомшливі руйнування. Запеклі бої, які тривають безперервно. Окупанти нещадно випалюють місто. Відео, ймовірно, було знято рашистським дроном-розвідником: його метою було вистеження українських захисників», – написав Гайдай.

Проаналізувавши відео та встановивши його справжність, журналісти CNN, спираючись на військових експертів, констатують: Росія не вміє воювати, а у бойових діях дотримується тактики повного знищення всього на своєму шляху.

«Мешканці Луганщини зрозуміли це ще у лютневі дні... На відео видно, що центр Попасної практично повністю зруйнований. Це наслідки російських артилерійських та ракетних ударів. Приватний сектор – купа цегли. Мета орків – тотальне знищення», – написав Гайдай.

Як наголошують журналісти CNN, відео, зняте дроном над українським містом Попасна, ілюструє приголомшливі руйнування населених пунктів у східних областях Луганської та Донецької області.

Коли саме було знято відео, невідомо. Але останніми днями в Попасній точаться інтенсивні бої, оскільки наступ росіян зіткнувся з українською обороною в місті.

Відео починається з артилерійських ударів, які приземляються на північ від центру Попасної.

На відео з дрона видно, як російський солдат кидає щонайменше чотири гранати в сарай і поблизу нього, в якому ховаються українські військові. Загинули чи отримали поранення внаслідок вибухів українські військові – невідомо.

«Відео також дає уявлення про російський спосіб ведення війни, згідно з яким наземним наступам окупантів має передувати масований «непрямий вогонь» з артилерії та ракетних систем. Російські війська мають величезну перевагу над українськими в таких системах, а в Україні не вистачає повітряних сил, щоб нанести їм серйозний удар», – наголошують експерти.
Як ми писали, за інформацією Генштабу, окупанти хочуть встановити повний контроль над населеним пунктом Попасна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus