USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Знайшли один зі слідами крові на склі: у Попасній окупанти обстріляли два евакуаційні автобуси

30 Квітня 2022 14:25
Російська армія у п’ятницю, 29 квітня, обстріляла два евакуаційні автобуси в Попасній Луганської області.

Про це 30 квітня повідомив керівник Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов, інформує ТСН.

Втім, транспорт потрапив під осїбстріл російських військових. Наразі з водіями автобусів втрачено зв’язок.

«Відомо, що вони (автобуси – Ред.) дісталися населеного пункту, але потрапили під обстріл ворожої диверсійно-розвідувальної групи. Автобуси розстріляні. Зв’язку із людьми, які перебували у транспортному засобі й організовували евакуацію, немає», – наголосив Ханатов.

За його словами, армія країни-агресорки щодня невпинного обстрілює місто, гинуть люди і руйнуються будівлі. В центрі міста тривають бої. «Туди немає доступу. Неможливо дістатися центру, аби евакуювати людей та доправити гуманітарну допомогу», – розповів керівник міської військово-цивільної адміністрації.

Як повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай, ворожа ДРГ з гранатомета обстріляла евакуаційний транспорт. Знайшли один порожній автобус зі слідами крові, про другий автобус нічого невідомо.

«Ворожа ДРГ з гранатомету обстріляла евакуаційний транспорт у Попасній. В одному знайденому автобусі порожньо і сліди крові, інший знайти не вдалося», – зазначив він.

Подробиці події розповів один із волонтерів, якому вдалося вирватися, він зміг вийти на зв’язок, проте наразі невідомо, де він перебуває.

Другий автобус, який віз гуманітарну допомогу і на зворотньому шляху мав забрати людей, не знайдено, зв‘язку з водієм немає.

Гайдай також наголосив, що окупанти точно знали, що автобуси перевозять гуманітарну допомогу у міста, а на зворотньому шляху вивозять мирних мешканців.

Він наголосив, що автобуси регулярно проводили евакуаційні рейси, і російські військові знали про це.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus