USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Росіяни готуються перекласти відповідальність за підрив ГЕС на Україну

9 Червня 2023 13:53
Росія як держава-агресор підготувала чергову інформаційну спецоперацію з дискредитації України та її військово-політичного керівництва, а саме – щодо трагедії на Каховській ГЕС.

Про це повідомляє пресслужба ГУР.

«Спільними зусиллями розвідувальної спільноти України отримано інформацію про те, що російським агентством соціального проєктування запущено новий етап кампанії з дискредитації українського військового командування та державних діячів.

В її рамках підготовлено серію провокативних матеріалів, які, за задумом авторів, мають перекласти на Україну відповідальність за підрив дамби Каховської ГЕС та створити передумови політичної кризи», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: Каховську ГЕС підірвала російська ДРГ, – аудіорозмова окупантів

За даними ГУР, підготовлені заголовки публікацій мають так званий «клікбейтний» характер та містять прямі звинувачення на адресу військово-політичного керівництва, зокрема, президента України, як то:

– «Так не діставайся ти нікому! Зневірившись досягнути успіху у можливому наступі, Зеленський перейшов до тактики випаленої землі, але направленої проти свого народу»;

– «Вибух дамби має «змити» Зеленського»;

– «Зеленський робить все, щоб перестати бути «нашим мерзотником»;

– «Підрив дамби утопить Зеленського і Україну».

Під кожним матеріалом розміщуватимуться коментарі з фейкових акаунтів, начебто від імені українських та іноземних читачів. Вони мають створити враження «живої» дискусії та залучити до обговорення реальних користувачів мережі.

За даними розвідки, наявний бюджет проєкту складає близько $6 млн з можливістю подальшого збільшення.

У ніч проти 6 червня російські терористичні війська підірвали Каховську ГЕС. Її повністю зруйновано через підрив машинної зали зсередини, станція відновленню не підлягає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 10 Червня 2023 04:06
рф тренувалась в брехні на МН-17 ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus