USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

Росіяни почали повторний наступ раніше, ніж збирались: в ISW назвали причину

23 Травня 2024 10:16
Російські окупаційні війська були змушені розпочати повторний наступ в Україні раніше, ніж планували. Це пов’язано з відновленням надання американської допомоги Україні.

Як повідомляє ISW, загарбники розпочали обмежені наступальні операції вздовж російсько-українського кордону на півночі Харківської області 10 травня. Ворог задіяв обмежену кількість особового складу для проведення важких піхотних атак на північ і північний схід від Харкова.

Аналітики помітили, що вже 14 травня темпи російських наступальних операцій на півночі регіони почали сповільнюватись. На думку експертів, наразі росіяни надають пріоритет створенню «буферної зони» на міжнародному кордоні, а не більш глибокому вторгненню в Харківську область.

Читати ще: ISW: Для наступу на Харківщину росіяни могли залучити кадирівців. Можливий і наступ на Сумщину

Як зазначили в Інституті вивчення війни, РФ почала наступ вздовж кордону, бо хотіла відволікти українські сили і зробити можливим наступ в інших районах східної України. Крім того, загарбники мають на меті просунутись до Харкова на відстань, яка дозволила б обстрілювати місто з артилерії.

Також російська влада, ймовірно, не вірила, що Штати відновлять допомогу Україні. У зв’язку з цим ворогу довелося переглянути багато своїх припущень щодо оперативного планування літніх наступальних зусиль.

Як інформували, росіяни 10 травня почали активно наступати в Харківській області. Повідомлялося, що супротивники змогли захопити низку населених пунктів. Українські воїни згодом змогли уповільнити наступальні дії супротивника в регіоні.

На початковому етапі нового наступу на Харківщині росіяни застосували зовсім нову тактику, що стало однією з причин його успіху у перші дні битви.

Читати ще: За тиждень на Харківському напрямку росіяни втратили 1,5 тисячі особового складу, – Генштаб

Українські військові на Харківському напрямку зіткнулися з гострим дефіцитом систем скидання боєприпасів для безпілотників, виробництво критично не встигає за потребами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus