USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Росіяни стріляли саме по екіпажу українських катерів. Фотодокази

27 Листопада 2018 19:25
Окупанти цілеспрямовано вели стрільбу з метою знищення особового складу, а не пошкодження матеріально-технічної частини українських суден в районі Керченської протоки.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби командування ВМС ЗСУ на сторінці у Facebook.

Зокрема, командування опублікувало фотографії обстріляних українських суден з підписом: «Наслідки агресивних дій РФ стосовно кораблів ВМС ЗС України в Керченській протоці». У ВМС звернули увагу на характер пострілів.

«Окупанти цілеспрямовано вели стрільбу з метою знищення особового складу, а не пошкодження матеріально-технічної частини», - йдеться в повідомленні.

«Під час переходу комендор-сигнальщик малого броньованого артилерійського катера «Бердянськ» Андрій Ейдер знаходився на своєму посту, якраз там, де ви бачите пробоїну в рубці українського катера. Поранення дістав як він, так і інші військовослужбовці», - зауважили військові.

«Навіть без слів зрозуміло, з ким ми маємо справу. Факти чітко демонструють збройну агресію Росії проти України», - резюмували у ВМС.
25 листопада під час планового переходу з порту Одеси до порту Маріуполя буксир Військово-морських сил України був протаранений прикордонним кораблем Російської Федерації. Після цього окупанти застосували зброю проти кораблів ВМС України і захопили три судна. 23 українці стали військовополоненими РФ, шестеро з яких були поранені. Згодом оприлюднили список із прізвищами захоплених РФ українських моряків.

У відповідь Україна ввела воєнний стан у 10 областях терміном на 30 днів.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЩО ТАКЕ ВОЄННИЙ СТАН, ЯК ВІН МОЖЕ ВПЛИНУТИ НА ВИБОРИ, ЗМІ ТА МАЙНОВІ ПРАВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 27 Листопада 2018 22:35
Вочевидь, вирішили що так швидше дійде. Як на мене, ці фото тільки свідчать про високий рівень підготовки ВМФ Рф. Точно попадали.
Віталій до Анонім Показати IP 28 Листопада 2018 09:08
Швидше дійде що? А про "високий" рівень свідчать хіба істеричні мавпячі крики "дави б**ть, дави!!!"
Анонім Показати IP 28 Листопада 2018 09:51
Цікаво, а у всіх новинах вже повідомили, що поранення наших мояків вторинні - уламками після попадання снаряду в борт корабля. Якби цілились навмисне, то були б трупи 100%.
Анонім 2 Показати IP 28 Листопада 2018 20:09
Це називається броньований катер зроблений на заводі який належить Порошенку..... на фото видно яка там "броня" 10мм Болванка пробила.... якби розірвався всередині скло вилетіло б

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus