USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Корабель РФ протаранив український буксир в Азовському морі. Відео

25 Листопада 2018 11:20
Командування ВМС ЗС України повідомило, що в неділю, 25 листопада, прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів Військово-морських сил ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполя Азовського моря.

Про це інформують на сторінці ВМС ЗС у Facebook.

Два українських малих броньованих артилерійських катери Бердянськ і Нікополь, а також рейдовий буксир Яни Капу здійснювали плановий перехід із порту Одеси в порт Маріуполь. Про нього було заздалегідь проінформовано російську сторону.

Незважаючи на це, катери типу Соболь, пскр Дон, катери типу Мангуст, мпк Суздалець російських прикордонників «здійснили відверто агресивні дії».
«Прикордонний корабель Дон здійснив таран нашого рейдового буксира, у результаті якого пошкоджені головний двигун корабля, обшивка і леєрна огорожа, загублений рятувальний пліт», — йдеться в повідомленні.
У командуванні ВМС ЗС України пообіцяли передати докази агресивних дій з боку прикордонників РФ проти українських військових кораблів компетентним міжнародним органам.

У Росії прокоментувала інцидент з українським військовим буксиром в Азовському морі, передає УНІАН з посиланням на РИА «Новости».

«Сьогодні вранці три кораблі військово-морських сил України в порушення статей 19 і 21 Конвенції Організації Об'єднаних Націй з морського права, що визначають право прибережної держави на забезпечення безпеки в морському просторі, перетнули Державний кордон Росії, неправомірно зайшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря Російської Федерації», — заявляють у ФСБ.

У ФСБ зазначили, що в Керченській протоці, куди прямують українські кораблі, діє дозвільний порядок руху і стоянки суден, затверджений капітаном російського морського порту.

Згодом на російському Youtube-каналі опублікували відео з корабля, який протаранив український катер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Степан (Крымчанин) Показати IP 25 Листопада 2018 12:05
Чергова провокація. Те що потрібно гаранту-збройний конфлікт, введення війского стану-вибори на фік. Сам керує.
зрозуміло до Степан (Крымчанин) Показати IP 25 Листопада 2018 18:56
На суші страшно, то вчверю щось на морі? Головне вибори скасувати
Гоша Показати IP 25 Листопада 2018 15:55
Видимо, путались под ногами.
123 Показати IP 25 Листопада 2018 18:54
Ну і де фото тарану?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus