USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Росії заборонили участь у Чемпіонаті-2022, – ЗМІ

5 Лютого 2020 13:30
Збірну Росії з футболу не допустять до участі у Чемпіонаті світу-2022 в Катарі. Про це повідомляє арабський телеканал beIN SPORTS з посиланням на джерело у Всесвітньому антидопінговому агентстві (WADA). Офіційного підтвердження рішення поки немає, інформує ТСН.

"Міжнародне антидопінгове агентство повідомляє Росії про заборону участі в Чемпіонаті світу з футболу 2022 року в Катарі", - йдеться у Twitter телеканалу.

Подробиці не повідомляються. Офіційного підтвердження наразі ні WADA, ні ФІФА не давали.

Раніше повідомлялося, що збірна Росії не зможе виступити на Чемпіонаті світу-2022 під своїм прапором.

"Якщо вони кваліфікуються, то команда, що представляє Росію, не може брати участь, але... вони можуть подати заявку на участь на нейтральній основі, а не як представники Росії", - заявив Джонатан Тейлор, голова комітету WADA з відповідності.


9 грудня 2019 року виконком WADA затвердив рекомендації комітету з відповідності і дискваліфікував Росію від великих спортивних змагань на 4 роки.

Серед них - Олімпійські ігри-2020 (Токіо), Олімпійські ігри-2022 (Пекін), Чемпіонат світу-2022 (Катар), Універсіада-2021, Універсіада-2023.

"Бан" не поширюється на Євро-2020. Оскільки УЄФА не перебуває в списку організацій, які підписали антидопінговий кодекс WADA.

Участь у змаганнях можуть взяти "чисті" спортсмени під нейтральним прапором.

Причиною дискваліфікації Росії стало те, що в переданих даних Московської лабораторії WADA виявила маніпуляції з допінг-пробами російських спортсменів. Частина з них була видалена.

Повторна перевірка підозрілих проб і доступ до бази даних Московської антидопінгової лабораторії були обов'язковими умовами відновлення РУСАДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus