USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Російське кіно втрачає гроші та популярність

17 Серпня 2011 12:37
Популярність кінокартин Росії стрімко падає - з 32 російських фільмів, що вийшли в прокат в 2011 році, прибутковими виявилися лише три.

За перше півріччя відвідуваність кінопоказів фільмів з Росії скоротилася на 31%, а збори - на 12,5%. Окупитися в прокаті змогли тільки три фільми - "Неадекватні люди", "All Inclusive, або Все включено" та україно-російська кінострічка "Службовий роман. Наш час", - пише Gazeta.ua.

У всьому винна криза, вважає виконавчий директор Федерального фонду соціальної та економічної підтримки російської кінематографії Сергій Толстіков.

Виробництво фільмів, що виходили в прокат в цьому році, запускалося після економічного спаду. Виявилося, що продюсери не були готові починати масштабні проекти.

Експерт не втрачає надії на повернення колишньої популярності російського кіно.

В кінці 2011 року вийде в прокат фільм "Висоцький. Дякую, що живий", створений за підтримки фонду. У 2012-2013 роках - ще кілька середньо-і великобюджетних за російськими мірками проектів. Ці кінострічки зможуть забезпечити хоча б тимчасовий сплеск інтересу, сподівається Толстіков.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Віктор Показати IP 17 Серпня 2011 13:06
Винна не криза. Винна паршивість фільмів
Іван Мартинюк до Віктор Показати IP 17 Серпня 2011 14:02
І "піратство" ...
Лучанин Показати IP 17 Серпня 2011 14:45
ніколи не поважав і не поважаю кацапських фільмів які випускались після 90 - х років.
Кіноман до Лучанин Показати IP 17 Серпня 2011 16:16
Якби ви були шанувальником кіномистецтва, так би не говорили. Ясно, що гамна багато назнімали, але є і достойні фільми.
ПРОХОЖИЙ до Лучанин Показати IP 17 Серпня 2011 21:17
Если следить за кацапскими кинами (как и за американскими , азиатскими , европейскими и прочими австралийскими) по рейтингам , публикуемым российскими и украинскими прокатчиками , то насмотришься говна - мало не покажется . Между тем в России выпускается некоторое количество шедевров , хотя в 90-е действительно дерьмо захлестывало. Важно их не пропускать. Как хочется не пропустить и отличные фильмы из Европы или тех же Штатов . Их не найти в Адреналине или в Промени.Есть интернет и хорошие рецензионные сайты . Не вижу проблем. Лично я с удовольствием (но не так часто) смотрю новое русское кино . Оно мне близко по многим художественным приемам .(Только не адмиралы с гитлеркапутами) К сожалению мало что можно сказать про украинское , хотя стараюсь отыскивать всякие фестивальные новинки ...Имея полную .опу в отечественной кинематографии , и - как следствие - одно или два поколения детей , брошенных под российские танки в новых красноармейских боевиках и выучивших все "факи" и "срани господние" из голливудского говна. Мы живем в стране , заполненной "шансоном" , дешевой попсой и попкорновским кино. Смотрите украинское- если отыщете.
зaгрeб Показати IP 17 Серпня 2011 15:30
Тупі однотипні фільми про вітчизняну війну або Чечню з тупими однотипними акторами.Раша котиться в ...опу
Хатуль Мадан Показати IP 17 Серпня 2011 23:35
Роисся вперде!!! В полной перде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus