USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Російські спецслужби залучають дітей до фейкових мінувань в Україні, – СБУ

29 Березня 2023 13:52
Служба безпеки України виявила нові факти, які підтверджують, що рф залучає неповнолітніх до підривної діяльності проти України. Причому це відбувається навіть в умовах війни.

Так, заблоковано злочинні дії тінейджерської групи, яка причетна до серії анонімних повідомлень про псевдомінування у столиці та інших регіонах України, інформують в СБУ.

Найбільше підлітки «мінували» будівлі органів державної влади, а також об’єкти соціальної інфраструктури. У жовтні минулого року вони одночасно повідомили про фейкові мінування 14 місцевих судів.

За даними слідства, злочинну діяльність учасників групи дистанційно координували представники російської спецслужби. Для цього створили спеціалізовану інтернет-спільноту, до якої регулярно залучали неповнолітніх мешканців різних регіонів України.

Читати ще: Небезпечна субкультура з Росії «ПВК Редан» дісталась Луцька: підлітки збиралися для масової бійки? Відео

Саме за вказівками агресора підлітки періодично розсилали на електронні адреси держустанов неправдиві повідомлення про «мінування». Таким чином ворог намагався розхитувати внутрішню обстановку в Україні.

Встановлено, що розсилку робили від імені сторонніх осіб та з використанням спеціальних комп’ютерних програм для приховування своєї локації.

У результаті розслідування співробітники СБУ викрили організатора групи. Ним виявився неповнолітній житель Чернігівської області. Правопорушник мав контакти з представником російської спецслужби, який зв’язувався з підлітком через месенджер і давав йому завдання.

Під час обшуку за адресою проживання псевдомінера виявлено мобільний телефон та комп’ютер із доказами протиправної діяльності й комунікації з агресором.

За цей злочин світить до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, Національна поліція заблокувала 18 телеграм-каналів та груп, які було створено для проведення російської ІПСО, дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні та втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 29 Березня 2023 15:15
Залучають,залучають не напрягайтесь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus