USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Небезпечна субкультура з Росії «ПВК Редан» дісталась Луцька: підлітки збиралися для масової бійки? Відео

27 Лютого 2023 20:20
Небезпечна молодіжна субкультура «ПВК Редан», яка набуває популярності в росії, дісталась і до Волині. У Луцьку поліція виявила групу підлітків, які, ймовірно, збиралися для масової бійки.

Нова молодіжна субкультура декларує протест проти так званих «офників» (футбольних хуліганів, гопників тощо) та «скінхедів». ПВК розшифровується як «приватна військова компанія», а назва «Редан» – з японського аніме Hunter x Hunter. Звідси учасники перейняли і стилістику – павука та цифру 4. «Редани» називають себе «неформалами», мають довге волосся та темний одяг, проте на зовнішньому наслідуванні звʼязок з японським аніме в учасників руху завершується. Не мають стосунку і до військових, адже абревіатура ПВК використовується ними жартома.

Як рух з росії потрапив на Волинь

Рух зародився у російському «ВКонтактє» восени 2022 року та був тематичною групою по вищезгаданому аніме. Але здобули популярність вони в лютому 2023, коли в російських торгових центрах прокотилася хвиля масових сутичок з футбольними фанами, які принижували молодь за їхній «неформальний» зовнішній вигляд. Поліція затримувала підлітків, проти декого відкрили кримінальні справи.

Такий небезпечний підлітковий флешмоб із росії встиг масово поширитися і в Україні. Зокрема, у Полтаві, Дніпрі та Івано-Франківську. Підлітки збираються великими групами й в громадських місцях влаштовують бійки між представниками двох субкультур.
За інформацією користувачів соцмереж, декілька дітей в Україні вже постраждали через це.

Підлітки збирались для бійки в Луцьку?

Днями місцеві закриті телеграм-спільноти підлітків рясніли різноманітним контентом на тему нової субкультури, дійшло до загрозливих дій.

Одна зі спільнот поширила інформацію про сутичку місцевих «реданів» та їх опонентів, яка буцімто відбулась в неділю, 26 лютого, а продовжити її запланували поблизу гіпермаркету «Там-Там» наступного дня.
І справді, 27 лютого в спільнотах зʼявились записи стрімів, на якому присутні російською мовою коментують те, що відбувається поруч, і в цей час до них підходять чоловіки зі службовими посвідченнями. Також поруч «Там Таму» помітили автомобілі поліції. Як стверджують учасники спільноти, в присутніх знайшли перцеві балончики та кастети.

Увага, на відео присутня нецензурна лексика!
Що кажуть в поліції

В головному управлінні Нацполіції у Волинській області зазначають, що про ситуацію з новоствореною субкультурою вони знали заздалегідь, тому зреагували на випередження.

«В соцмережах виявили інформацію про можливий збір групи підлітків, тому приїхали на місце для запобігання певним діям», – зазначила речниця поліції Ольга Бузулук та додала, що всіх присутніх запросили до управління поліції, де з ними проводяться профілактичні бесіди в присутності дорослих.

Разом з тим в поліції зазначають, що ніяких протиправних дій на момент прибуття поліції присутні не вчиняли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
Kolyan Показати IP 27 Лютого 2023 21:37
І колись молодь «стінка» на «стінку» йшли, і якось вижили) Зараз просто більше камер заідусіль, енергію кудись дівати треба ж. Був ковід, зараз війна, шкода підлітків
Володимир до Kolyan Показати IP 28 Лютого 2023 04:46
З яких це див їх шкода? Що виб**дкам не можуть батьки заняття знайти? Ну то нехай держава організовує їх в будівнльні загони і пи**ують рити окопи та облаштовувати інші оборонні споруди, допомагати в ремонті бомбосховиш та місто прибирати ну і вчать стріляти та надавати першу медичну допомогу.
І до Kolyan Показати IP 28 Лютого 2023 07:27
Цікаво де ти чудо, ховалось в той час. Стінку на стінку він пам‘ятає…
Dan до Kolyan Показати IP 28 Лютого 2023 07:35
Ніразу не шкода цих підлітків, нехай ідуть в спорт клуб, в басейн чи бляха кудись гуляти, а не йти ї*@шитися, обіженки...
Анонім до Kolyan Показати IP 28 Лютого 2023 08:01
То всинови їх всіх, як тобі шкода. Стінка на стінку це не від великого розуму.
Макс до Kolyan Показати IP 28 Лютого 2023 08:31
це природний відбір , било мочить бидло
Артур до Kolyan Показати IP 28 Лютого 2023 08:58
Просто медіа знайшли "ШОК-сенсацію" що субкультури між собою неладать і пішло поїхало.
Лучан до Kolyan Показати IP 28 Лютого 2023 23:04
Ось і пояснення цього всього факту що в нього трошки відбиті мізочки.Він колись ходив стінка на стінку. Чоловік не думає що мужуть дати поголові комусь, чи чийомусь синові.. і той буде лежати все життя калікою. Ти йолуп безмозглий, треба думати головою.
Maха Показати IP 27 Лютого 2023 22:15
невже важко вирахувати і до батьків завітати з адмінкою
Анонім Показати IP 27 Лютого 2023 23:26
як бидло любить об'єднуватися в стадо
Roma Показати IP 28 Лютого 2023 00:41
Бойцо́вский клуб
ага до Roma Показати IP 28 Лютого 2023 14:12
МАЙБУТНІ ТІТУШКИ
Уася Показати IP 28 Лютого 2023 01:15
Лопату в руки "і ямки копати", не на фронті, просто - лопату в руки і в "чисте поле", пару днів і зщабудуть вони про свою "субкультуру"
Арафат Показати IP 28 Лютого 2023 03:22
Тут робота навіть не для поліції - а для СБУ. Однозначно - має бути ватажок. Класично - клан обезголовлюється та розпадається
Іван Показати IP 28 Лютого 2023 08:35
Це серйозно, Це підростає "русский мир", який приніс жахливу війну на планету. Нищити в зародку, інакше потім буде пізно.
Що ви мелете ? до Іван Показати IP 28 Лютого 2023 10:13
До чого тут "рухький мир" таке враження що вперше почули про субкультури і підлітків, ніколи такого не було і тут бац підлітки виявляється не ангели/патріоти/монахи/спортсмени ітд (потрібне підкреслити). Коментатори вперше вилізли з свого мікросвіту/зони комфорту і ШОК вони дізнались що інших інші погляди(особливо в підлітковому віці)
Сергій до Що ви мелете ? Показати IP 28 Лютого 2023 20:50
Рух зародився у російському «ВКонтактє» восени 2022 року та був тематичною групою ЧИТАВ НЄ??
Я бачу тут всі експе до Сергій Показати IP 1 Березня 2023 09:47
І що якби зародився в фб то американці якщо в тік ток то китайський, москалику Сєрожа думки прямі як рельси хтось з них кричав за пуйла чи расеєшку?? ТИ сліпий і глухий НЄ? Раптово взнав що підлітки особливо на сході,центрі мають тягу до руских медіа "продуктів" ще напевно як взаєш що там молодь влаштовує платні вечірки(можеш погуглити) під інстасамку та могенштерна то взагалі звилини виправляться. Всі хочуть в Европу а якщо щось методи з СРСР загнати копати/на буряки/будувати/лупцювати. Чим більше підліткам забороняється тим більше вони будуть бунтувати палкою всіх не заженеш в гулагу 2.0.
Пппп Показати IP 28 Лютого 2023 09:22
Прочуханку добру батьківську вони не знають! Звезти по шиї пару раз, забудуть, шо таке і офніки і гопніки і все на світі…
Анонім Показати IP 28 Лютого 2023 09:29
даремно переймаєтеся. такі події - класична форма природного добору. так було і буде завжди. розумний туди не піде, а решта вирішила перевірити міцність своїх голів та батьківських гаманців.
Анонім Показати IP 28 Лютого 2023 10:15
Це безголове тупе стадо може легко використовуватися ворогом в підривних цілях - поліція і СБУ мають працювати навипередження
Анонім до Анонім Показати IP 28 Лютого 2023 10:18
вони і працюють. тільки в чий бік?
Анонім до Анонім Показати IP 28 Лютого 2023 13:51
Є хапуги, є агенти, але в основному державні органи працюють під час війни на стабілізацію держави, влада якої на даний момент є законною демократичною, що не скажеш про диванних 'патріотів', які лише те і роблять, що розганяють зраду, бо нічого більшого не вміють чи не звикли робити
Аноніму до Анонім Показати IP 28 Лютого 2023 10:41
Це з категорії "корисних ідіотів"
неформал Показати IP 28 Лютого 2023 10:18
мда, наскільки обмежені люди в коментарях.. якщо ви ніколи не тусили зі своїми однодумцями, не відстоювали свою позицію, в т.ч. не билися з агресивно налаштованими "нормальними" пацанами (типу футбольних фанів), то вам і не зрозуміти. який руський мір, які лопати, ватажок? не путайте тепле з мягким. не треба, не знаючи всіх обставин, робити передчасні висновки, це тільки показує вашу упередженість та вузьколобість
Ірина до неформал Показати IP 28 Лютого 2023 10:49
Дурню ти. Фани,гопники і т.д б'ються кожен день. Ви думаєте, що все так легко, як в комп'ютері. Вони вам ноги поламають і голови порозбивають(кажу не зі злістю). Я думала, що українські підлітки розумніші за русню. Помилялась...
Івану Показати IP 28 Лютого 2023 10:20
Таки так. Нищити, але розуміючи що багато в чому ми ще подібні москалям. А тому купа запитань до освітян, особливо до його керівництва - скільки ви ще будете імітувати процес перероблення совків на українців? Коли педагогічні колективи заповняться грамотними, креативними, патріотичними вчителями? Коли на освітні керівні посади почнуть призначати талановитих, а не знайомих та родичів?
НеСерися до Івану Показати IP 28 Лютого 2023 11:08
Ахах, прокинувшись ви зрозумієте що всім чхати на все, зараз одна філософія - бабосики, і чим побільше.
Сергій до Івану Показати IP 28 Лютого 2023 20:54
НАХ*Й ПОСЛАТИ НЕ ХОЧЕТЬСЯ .А доведеться. батьки куди в першу чергу дивляться? а завдання вчителя навчати наукам завдання батьків виховувати і пояснювати. не путайте це задовбало це перекладання з батьків на вчителів ідіть в школу попрацюйте років зо 5. тоді будете вчителів вчити
М-да уж Показати IP 28 Лютого 2023 10:59
Завжди думав, що у футбольні фанати йде різна гопота щоб під прикриттям високих колективних ідеалів зігувати та товкти пики менш "правильним" пацанам, а тут виявляється якісь анімешники рвуть стереотипи і наїжджають на околофутбольних хлопців
Анонім до М-да уж Показати IP 28 Лютого 2023 12:59
Ви думали що вони не можуть зібратися і дати здачі коли їх б'ють більш "правильні"
Сергій до М-да уж Показати IP 28 Лютого 2023 20:56
ви не зовсім і не повністю праві азов подивіться. зараз це полк в складі зсу. а колись був теж якись клуб

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus