USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні поліція заблокувала 18 каналів та груп через новий молодіжний рух «ПВК Редан»

28 Лютого 2023 19:09
Українські поліцейські вже заблокували 18 каналів та груп, які були створені для «розкручування» молодіжного руху «ПВК Редан» та дестабілізації ситуації всередині країни.

Про це повідомив начальник управління ювенальної превенції Національної поліції України Василь Богдан.

За його словами, поліцейські уже заблокували 18 каналів та груп, які були створені для «розкручування» цього молодіжного руху та дестабілізації ситуації всередині країни. Оперативні служби разом із Кіберполіцією встановлюють джерела фінансування та адміністраторів цих інформаційних каналів.

Як вважають у поліції, штучне поширення такої субкультури – це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та втягнути підлітків у протиправну діяльність.

У НПУ зазначили, що провокування конфліктів і масових бійок між підлітками – таку мету ставлять перед собою організатори зібрань молоді.

Читати ще: Небезпечна субкультура з Росії «ПВК Редан» дісталась Луцька: підлітки збиралися для масової бійки? Відео

«Утім поліцейські завадили реалізувати ці злочинні задуми. Загалом протягом двох днів у різних регіонах держави відбулося близько 30 зібрань молоді. Правоохоронці оперативно відреагували і не допустили конфліктних ситуацій між підлітками», – наголосили в установі.

За словами Богдана, до управлінь та відділів поліції запросили понад 700 осіб.

Він уточнив, що більшість із них – це неповнолітні, тож ювенальні поліцейські проводять профілактичні заходи із підлітками та їхніми батьками. При цьому правоохоронці роз’яснюють, що за такі дії передбачено як адміністративну (для батьків неповнолітніх), так і кримінальну відповідальність, яка наступає із 14-ти років.

Очільник управління ювенальної поліції заявив, що правоохоронці для того, щоб не дати рф успішно провести свою ІПСО і застерегти дітей від необдуманих вчинків, спілкуються із адміністраціями та педагогічними колективами навчальних закладів.

«Але головне: ми звертаємося до батьків і закликаємо їх бути друзями своїх дітей, проводити з ними більше часу, підтримувати їх, цікавитися з ким вони спілкуються і як проводять дозвілля», – зазначив Богдан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus