USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Російські снаряди влучили в енергоблок Запорізької АЕС, – Енергоатом

4 Березня 2022 02:45
Обстріл Запорізької АЕС російськими загарбниками триває. Зафіксовано попадання в енергоблок.

Про це Енергоатом повідомляє у Телеграмі.

На атомній електростанції внаслідок обстрілів почалася пожежа. «Вогнеборці не можуть почати ліквідацію пожежі», «розстрілюють впритул», «влучили в енергоблок», – йдеться у повідомленнях.

Найабсурднішим є те, що «наразі вітер з боку станції дме у бік південно-східної частини України та у напрямку великих російських міст: Ростова-на-Дону та Краснодара», – додали в Енергоатомі.

Якщо загарбники не зупиняться, вони покарають самі себе, бо все понесе в бік Росії.

Речник Запорізької АЕС Андрій Туз уточнив, що є попадання у перший енергоблок Запорізької АЕС та закликав агресорів зупинитися.

Він розповів, що цей енергоблок ще тиждень тому був під’єднаний до енергомережі, а декілька днів тому його перевели у стан планового ремонту.

«Ядерне паливо всередині ядерного реактора. Воно ще не вивантажене. Плюс, в центральному залі знаходиться ще басейн перевантаження та витримки ядерного палива, який також містить збірки з ураном та ядерним паливом», – сказав він і наголосив на небезпеці руйнування герметичної оболонки.

Інформації про порушення радіаційного фону поки немає.

Сьогодні вночі російські загарбники почали обстріл Запорізької АЕС з важкої зброї. На станції вже виникла пожежа.

Енергоатом звертається до світової спільноти з попередженням, що ці обстріли є «порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об’єкта, що може призвести до важких і трагічних наслідків для усього світу».

«Російська армія з усіх боків обстрілює Запорізьку АЕС, найбільшу АЕС в Європі. Пожежа вже спалахнула. Якщо станеться вибух, то він буде в 10 разів більший за Чорнобиль! Росіяни повинні НЕГАЙНО припинити вогонь, допустити пожежників, створити зону безпеки!» – повідомив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus