USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Російському лайнеру дозволили пролетіти над Волинню через погодні умови

9 Серпня 2019 09:41
Український центр планування використання повітряного простору та регулювання повітряного руху дозволив російському літаку здійснити переліт над Україною, зокрема над Волинською та Львівською областями, у зв’язку із грозовим фронтом.

Про це повідомили у пресслужбі Украероруху.

7 серпня російський лайнер Boeing 737-8LP пролетів над Львовом та Луцьком та вилетів з України у повітряний простір Білорусі в районі населеного пункту Бутове, пише Львівський портал.

Своєю чергою, як повідомили в Украерорусі, 7 серпня командир екіпажу російської авіакомпанії Глобус Boeing-738 REG -VQBMG, виконуючи рейс з італійського міста Барі до Москви, попросив дозвіл на використання повітряного простору України.

Дозвіл було надано через ймовірність аварійної ситуації під час польоту, яка могла виникнути через грозову хмарність над Україною, Польщею та Білоруссю.

Російське судно знаходилося в українському повітряному просторі 26 хвилин.

«Boeing-738 зайшов в український повітряний простір о 15:07UTC через навігаційну точку LADOB на ешелоні FL370 та вийшов о 15:33UTC через навігаційну точку AMIRI на ешелоні FL370», — йдеться в повідомленні Украероруху.
Грозовий фронт, через який літак відхилився від маршруту

У компанії наголосили, що згідно з рішенням Державної авіаційної служби України, літакам, включаючи з РФ, може бути дозволено вхід до повітряного простору України у випадках, коли обхід небезпечних метеоявищ без входу до українського повітряного простору може привести до аварійної ситуації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хохо Показати IP 9 Серпня 2019 10:59
завтра через грози пустять танки через кордон?
вася Показати IP 10 Серпня 2019 18:55
які ми стали добрі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus