USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Російський наратив: іноземне видання поширило фейк про сотні українських військовополонених в Авдіївці

21 Лютого 2024 17:35
Видання The New York Times написало з посиланням на власні джерела, що під час виведення українських військ з Авдіївки в полон потрапило від 850 до 1000 військовослужбовців. Поширена інформація не відповідає дійсності та є російським пропагандистським наративом.

Про це заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону, передає Інтерфакс-Україна.

«Нас неприємно вразила, м’яко кажучи, ця публікація, тому що ми давали свій коментар із цього приводу, який був обґрунтований, і здавалося, що все логічно має стати на свої місця. Але, на жаль, не знаю, свідомо чи мимохіть автори The New York Times поширили російський пропагандистський наратив без жодних обґрунтувань. Ті джерела, на які вони посилаються, абсолютно неспроможні, тому що немає таких людей і це не фактаж», – розповів Лиховій.

Читати ще: У ЗСУ підрахували втрати російських військових під Авдіївкою

Він наголосив, що певна кількість українських військовослужбовців, які брали участь в обороні Авдіївки, дійсно числяться зниклими безвісти.

«Під час завершальної стадії Авдіївської оборонної операції, і я вже неодноразово наголошував, що Збройні сили України не приховували цього, певна кількість військовослужбовців не вийшла на зв’язок. (...) Ці заяви російської пропаганди щодо сотень і тисяч полонених є повною дезінформацією, яка нічим не підтверджена. Ми говоримо: так, полонені є, але їхня кількість обчислюється в жодному випадку не сотнями. При цьому ми пам’ятаємо про кожного солдата й боротимемося за його звільнення», – наголосив речник.

Читати ще: Росіяни застосовують фосфорні бомби: Третя штурмова – про складність боїв в Авдіївці

«Росія продовжує свою агресію вже в інформаційному полі. Зазнавши суттєвих втрат в Авдіївській операції, вона тепер використовує не лише гарматне м’ясо, бомби й снаряди, а й просто банальні фейки, які, на жаль, поширюють деякі авторитетні світові ЗМІ», – додав він.

Нагадаємо, днями Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський ухвалив рішення про виведення наших підрозділів з Авдіївки. Він зазначив, що українські захисники гідно виконали військовий обов’язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, а також завдали окупантам значних втрат в живій силі та техніці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
анонім Показати IP 21 Лютого 2024 17:47
Нью йорн таймс - поважне видання, це не пропагандистські єдині новини на які йдуть мільярди гривень для запудрування мозку, вони не кращі ніж кацапські
Сергій Показати IP 21 Лютого 2024 18:03
Хоч хтось правду пише!
лиходію Показати IP 21 Лютого 2024 18:22
В голові у вас наратив. Скільки вже можете брехати?
Корiнний лучанин Показати IP 21 Лютого 2024 18:45
Ахаха вам всi паганi,якщо не брешуть як ви.
Саня Показати IP 21 Лютого 2024 20:00
Єдиний марахвон - самі чесні новини, всі інші - вороже ІПСО
Анонім Показати IP 21 Лютого 2024 20:38
як би там не було чи правда це чи ні, ясно одне, що дали команду виводити війська з Авдіївки вже запізно, коли війська потрапили в оточення і довелося нашим пробиватися з боєм. 3-тю бригаду кинули в круговий бій, практично в оточення - загинули молоді хлопці, кращі, через тупе і вперте командування. Хто відповість? Зеленський чи Сирський? Хто винен, що залишили важкопоранених бійців кацапам на знищення? Де мажори в окопах? Де справедлива мобілізація? Хай депутати і олігархи заберуть своїх синків з Європи і дають їм команду 'стояти на смерть'.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus