USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Роздільне сортування в Луцьку розпочнуть з ЛПЗ

18 Липня 2018 13:18
У Луцьку пропонують ухвалити програму поводження з побутовими відходами в місті на 3 роки. Впроваджуючи комплексні заходи, роздільний збір сміття мають намір запровадити починаючи з району Луцького підшипникового заводу.

На розгляд членів виконкому винесли проект рішення «Про проект Програми поводження з побутовими відходами у м. Луцьку на 2018-2020 роки».

Основними проблемами, на розв’язання яких спрямована Програма, є:

- недостатньо розвинена система збору ТПВ;

- зношеність автотранспорту та контейнерів;

- невідповідність цін і тарифів з вивезення та розміщення відходів;

- збільшення навантаження на полігон в с. Брище відходами, які вивозяться з інших міст, сіл, селищ;

- недосконала система методів переробки ТПВ.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, 81,56 млн грн.

Кошти передбачаються на: капітальний ремонт контейнерних майданчиків, закупівлю та влаштування навісів, контейнерів для роздільного збирання твердих побутових відходів, придбання контейнерів ємкістю 120 л для приватного сектору, виготовлення проектно-кошторисної документації на влаштування V черги полігону ТПВ в с. Брище, будівництво V черги полігону, придбання, встановлення, забезпечення функціонування сортувальної лінії та устаткування з переробки ТПВ, перевезення, перероблення твердих побутових відходів, обслуговування сортувальної лінії та полігону, проведення робіт з обваловки, пересипки, рекультивації полігону, відкачування фільтратів, влаштування під’їзних шляхів до полігону, проведення робіт щодо ліквідації стихійного засмічення окремих територій міста, облаштування на території міста підземних контейнерів поглибленого типу тощо.

Цю програму підтримали й рекомендують її ухвалити під час сесійного засідання.

Із цього приводу директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась повідомив, що перші результати будуть вже найближчим часом.

«Програму ми ухвалюємо на базі обласної, яку прийняли раніше. Відповідно до неї, в місті має бути запроваджений роздільний збір сміття на три фракції: суха, мокра та пет-пляшка. Зараз активно іде монтування сортувальної станції. Також ми облаштовуємо для цього райони міста. Першим буде готовий район ЛПЗ, з якого будемо починати роздільний збір сміття», - пояснив Юрій Крась.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
здравомислячий Показати IP 18 Липня 2018 15:36
Роздільний збір сміття-а далі куда його?На Брище?Чи куда?В нас немає роздільних сміттєзвалищ!!!Всерівно роздільне сміття буде вивозитись машинами на загальне сміттєзвалище!Який смисл його сортувати?
Лучанин Показати IP 18 Липня 2018 15:40
Якби в нас були б окремі сміттєзвалища:для скла,для паперу,для пляшок ПЕТ,для пакетів,для ганчірок-лахміття і т.д.то тоді є резон його сортувати,а так наразі ніякого смислу нема!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus