USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розклад руху тролейбусів до Гаразджі пропонують оптимізувати

5 Грудня 2017 13:22
Довезення жителів приміських сіл до міста у вечірню пору тролейбусами є «надто дорогим задоволенням» для міського бюджету, тож графік руху кількох збиткових маршрутів до села Гаразджа планують оптимізувати, врахувавши насамперед потреби лучан.

Про це йшлося під час оперативної наради в виконувача повноважень Луцького міського голови 5 грудня.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що тролейбусні маршрути 3, 6, 7 та 9 є збитковими, а це саме ті маршрути, що курсують в Гаразджу. Фактично ці маршрути потрібні для того, щоб довезти людей до кладовища, аби ті могли навести лад на могилах рідних. Водночас, міськрада не ставить за мету забезпечення мешканців приміських сіл тролейбусним сполученням у вечірній та нічний час. Ці маршрути збиткові для міста, адже фактично з міського бюджету витрачаються кошти для того, щоб мешканці Липин, Струмівки та інших сіл користувалися електротранспортом. Це, з його слів, «занадто дороге задоволення для лучан».

Отже, він доручив вивчити затребуваність цих маршрутів відповідно до місяців, пори доби, годин, враховуючи релігійні свята та інші причини для того, щоб їхати в Гаразджу. Розклад руху тролейбусів на перерахованих збиткових маршрутах потрібно привести у відповідність до оптимального варіанту.

Також він зауважив, що проїзд у решті міст, де використовують електротранспорт, коштує більше, ніж 2 гривні, на відміну від Луцька.

Інша проблема, на яку звернув увагу секретар міськради – продовжені до приміських сіл автобусні маршрути. Селяни, мовляв, заповнюють автобуси, а лучани не можуть скористатися послугами маршруток, які приходять вже переповненими з сіл.

Нагадаємо, мережу тролейбусних маршрутів у місті пропонують змінити відповідно до найбільших пасажиропотоків. На деяких вулицях міста для громадського транспорту пропонують відвести окремі смуги руху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus