USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Тролейбуси у Луцьку працюють на прибуток?

25 Листопада 2014 10:25
З початку року кількість тролейбусів у місті збільшилася із 24 до 40. Це позитивно вплинуло як на якість надання послуг, так і на збільшення надходжень на комунальному підприємстві електротранспорту, - повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

Зокрема, цими днями у Луцьку відкрили новий тролейбусний маршрут №10 «Вулиця Гордіюк – село Гаразджа (кладовище)», який пролягає вулицями та проспектами Гордіюк, Соборності, Перемоги, Винниченка, Волі, Рівненська до міського кладовища у Гаразджі.

– Маємо перший позитивний фінансовий результат – 815,5 тисячі гривень доходу за дев’ять місяців. За відповідний торішній період було мільйон 198,3 тисячі гривень збитків, – говорить директор Луцького підприємства електротранспорту Анатолій Тимощук. – Цього добилися завдяки скороченню непродуктивних витрат і підвищенню ефективності використання робочого часу. Найбільший ефект в оптимізації виробничих процесів дала заміна автобусів на тролейбуси на маршрутах №15 та 15а.

Згідно з планом бюджетних призначень підприємству визначено компенсаційних витрат за пільгове перевезення окремих категорій громадян на 10 мільйонів 994 тисячі гривень. Фактично нараховано – більше ніж 13,7 мільйона гривень, а отримано – 12 мільйонів 180,2 тисячі гривень. Цікава виходить арифметика: де ще 1 мільйон 542,2 тисячі гривень за уже надані послуги?, - задумались у міськраді.

Тролейбуси виходять на маршрути згідно з графіком і працюють рівномірно що зимою, що літом, а компенсація від держави за пільгові перевезення надходить на підприємство невчасно і не в повному обсязі, - стверджують на підприємстві.

Звідси й задавнені з минулих років борги із виплати зарплат, а відтак і значна кредиторська заборгованість зі сплати податків із доходів фізичних осіб, пенсійних і соціальних внесків.

Як вдалося поспілкуватися кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини з одним із кондукторів тролейбусу, що працює на маршруті №15, заборгованість по зарплаті працівникам ЛПЕ дійсно є. «По кілька місяців зарплати не платять. І всім байдуже – живи, як хочеш», - обурювалася жінка.

Крім того, після появи на маршрутах №15 та 15а тролейбусів, нарікань на транспортні послуги побільшало: тролейбуси ламаються і відстають від графіка руху. Проте на підприємстві електротранспорту відмахуються, мовляв, усе в порядку. Очевидно, що сервіс для лучан проміняли на менші гроші.

На Луцькому підприємстві електротранспорту звітують, що у нинішньому році колективу комунального підприємства вдалося суттєво збільшити доходи насамперед завдяки якісному наданню послуг лучанам. Здійснили оптимізацію, зменшили середньооблікову чисельність працюючих з 540 до 485 осіб, зате збільшилася зарплата – 2257,7 гривні в середньому за місяць. З початку року хоч якийсь обнадійливий ріст – 5,3 відсотка.

– Перші позитивні зміни на Луцькому підприємстві електротранспорту, безперечно, радують, – говорить заступник міського голови Тарас Яковлев. – Вони сталися завдяки продуманому плану, який передбачає поступове виведення із міських маршрутів дуже затратних дизельних автобусів і заміну їх на економічний, а головне – екологічно безпечний електротранспорт. Для цього у Любліні придбали шість тролейбусів польського виробництва. З 25 липня на головних кільцевих маршрутах №15 та 15а курсують лише тролейбуси. Це дало добрий соціальний ефект як у стримуванні тарифів, так і в поліпшенні сервісного обслуговування. Тролейбуси місткі, і ціни за проїзд у них менші, ніж в автобусах. Пасажиропотік на головних маршрутах збільшується з кожним місяцем. До кінця нинішнього року плануємо придбати ще два тролейбуси. Будемо розвивати мережу електротранспорту й надалі, щоб зменшити інтервали в графіках руху і поліпшити сервіс, - впевнений заступник мера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Лучанка Показати IP 25 Листопада 2014 10:53
Хочу дати пораду керівництву ЛПЕ,кого вони беруть на роботу кондукторами. За їх зовніщній вигляд і стан охайності. Це старшно просто. Ходять такі старухи, як одягненні так,що їх тільки ставити в город ,як опудало лякати горобців. Смердюча не охайне, розппатлане, вдягнене у лахміття лазить між людьми. Не хочеться сідати в тролейбус уздрівши такого контдуктора.Так,щоб я так вдяглася і прийшла на роботу, мене вигнали на другий день.При зустрічі з такою мавпою ,зіпсуєш настрій на цілий день.Якщо вони не приймете заходи по покращенню вигляду цих старух.то ми їх сфотографуємо і виставимо на ЮТУБ цих ведьом
123 до Лучанка Показати IP 26 Листопада 2014 10:34
А яка "краля" піде працювати за 1700 грн.????????яка ЗП так і одягаються
Дан Показати IP 25 Листопада 2014 11:59
От якби ще не полінувались на кожній зупинці графіки руху вивісити-фінефект ще б виріс.Адже зараз часто люди "стрибають" в маршрутки,не маючи певності в під*їзді тролейбуса в прийнятний прорміжок часу...
Оля Показати IP 25 Листопада 2014 12:07
Новий графік тролейбусів на сайті міської ради
Лучанин до Оля Показати IP 25 Листопада 2014 12:29
Вельми дякую! А яким чином, стоячи на зупинці, можна його там прочитати? Чи ви вважаєте що в усіх безкоштовний інтернет і взагалі він в усіх є? Саме тому розклад повинен бути написаний на табличці на зупинці щоб кожен міг його прочитати.
Ололо Показати IP 25 Листопада 2014 12:16
Або тут: http://lpe.at.ua/
Анонім Показати IP 25 Листопада 2014 12:35
Тролейбусні перевезення завжди були прибутковими. А загальний фінансовий результат був негативним тому що збитковими були автобусні перевезення. Підприємство з власних коштів заплатило за лізинг більше 10 млн. гривень.!!!
Ваня Показати IP 25 Листопада 2014 14:27
А це правильно.Хай цих лохудр-кондукторыв, приберуть,приxешуть, а то діти лякаються.Мало того, що тупа слова нормального вимовити не може, де вони працювалищо всі прибиральницями,то ще й такі грязні і обшарпані, як на городи працювати прийшли, а не між людьми шастати. Вимазують,нормально одітих людей. Приведіть їх порядку-це жах
Депо Показати IP 25 Листопада 2014 15:08
Чергова брехня! Ніколи в минулому році на маршрути не виходило 24 тролейбуса! Виходило 40 і більше тролейбусів! А з 6 тролейбусів, які останні закупили в Польші- виходить на маршрут - один!
Олег Показати IP 25 Листопада 2014 15:28
народ не будьте бидлом. ви що там моделей в бікіні з ногами від вух хотіли побачити, з цицьками 4 розміру за таку зарплату. що ви верзете, врешті решт. більшість працюють пенсіонери, щоб хоч ще яку копійку підзаробити. да можливо вони не так шикарно одіті і не пахнуть парфумами від гучі, але це не дає вам право ображати людей якщо вони вам не рівня. хочете з понтами, будь ласка в таксі. да є проблеми, і з уніформою і з культурою, але подивіться навкруги, більшості не те що в тролейбусі, в скотові їхати буде закруто. може варто і на себе частіше поглядати. а не дивитись на людей як на бидло ним же будучи.
Богдан Показати IP 25 Листопада 2014 17:24
Час рухатись вперед і вводити нормальну міську мережу без приватних підприємців з нормальною системою квитків і розкладом руху. Кондуктори це вже навіть не вчорашній день. Так, людей шкода і їх не просто потрібно викинути на вулицю і замінити системою обліку квитків, їх потрібно перепрофілювати. Адже система, а тим більше транспортна це великий механізм. Хотілося б перейняти навіть приклад Польщі, але на жаль ми ще не готові. Бо у них діє посвідчення особи (наш паспорт) формату пластикової картки, який всі поляки забовязанні мати при собі. Це я до стягнення штрафів за безквитковий проїзд, при відмінні кондукторів. І ніяких 100% пільговиків. Наші соцвиплати наскільки роздуті, що це жах, і 40 пенсіонери дуже дивують. А й платять 50% і не буде покатушок по ринках кожен день і по лікарнях. За дачні напрямки я взагалі мовчу - там за місце готові вбити) Знаю не всім сподобається погляд на речі, але це моє особисте і нездійсненне

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus