USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розповіли, кому може знадобитись третя доза вакцини проти коронавірусу

17 Червня 2021 17:27
Пацієнти, які перенесли трансплантацію органів, входять в особливу групу ризику COVID-19 через ослаблений імунітет. Тому вони потребують підвищеного захисту від коронавірусної інфекції, для якого двох стандартних доз вакцини найчастіше не вистачає.

Про це повідомляє 24 канал з посилання на Annals of Internal Medicine.

Автори нового дослідження зазначили, що майже у половини пацієнтів з пересадженими органами не виробляються антитіла після отримання двох доз вакцин Pfizer або Moderna, у решти імунна реакція значно нижча порівняно зі здоровими людьми.

Як відбувалося дослідження

У дослідженні брали участь 30 осіб, які перенесли трансплантацію органів і у них не виробився імунітет після двох компонентів вакцини, або ж титр антитіл був дуже низьким. Середній вік добровольців становив 57 років.

Усі вони зголосилися зробити щеплення третьою дозою вакцини.

Вакцинація трьома дозами

Приблизно у третини пацієнтів, у яких після двох доз вакцини не виробився імунний захист, з’явилися антитіла після третього щеплення. Водночас у всіх пацієнтів з низьким рівнем антитіл титр став високим.

Усі пацієнти повідомили про те, що нормально перенесли вакцинацію з легкими або помірними побічними ефектами – головним болем, стомлюваністю, болем у м’язах і больовими відчуттями в місці ін’єкції.

«Жоден пацієнт не повідомив про лихоманку, і ми не спостерігали ніяких анафілактичних реакцій або неврологічних ускладнень», – повідомили автори дослідження, зазначивши, що за час дослідження не було виявлено жодного випадку зараження серед учасників.

Вчені назвали ці результати «обнадійливими» і закликали своїх колег провести більш масштабні дослідження, які могли б підтвердити, що третя доза вакцини може захистити людей з ослабленим імунітетом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus