USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Розповіли про лазівку, через яку змінили ціну поставок палива для Міноборони

20 Жовтня 2017 22:48
Зловживання з постачанням пального для Міністерства оборони стали можливі завдяки "лазівки" в законі, який дозволяє змінювати обсяг поставок, ціну або повністю скасувати торги.

Про це розповів директор державної платформи закупівель Prozorro Василь Задворний в коментарі Еспрессо.ТВ.

За його словами, контракт для Міноборони був змінений шляхом укладення додаткових угод.

Перші закупівлі Міноборони палива проводилися не в системі ProZorro, але в ній теж передбачений такий механізм як подальша зміна розміру угоди.

Він пояснив, що механізм зміни розміру контракту існує і, крім того, регламентований законодавством. За його словами, це є поширеною світовою практикою. Механізм запланований в зв'язку з тим, що на ринку може змінитися кон'юнктура чи інші показники.

"Відповідно, може скластися ситуація, коли треба скасовувати торги, які вже пройшли за старою ціною, або міняти ціну, передбачену в контракті", - пояснив Задворний.

При цьому боротися з цим "вікном можливостей" для шахраїв можливо лише при наявності контролюючих органів, законопроект про створення яких вже зареєстрований в парламенті.

Раніше повідомлялося, що компанію Трейд Коммодіті запідозрили в причетності до корупційної схеми при закупівлі палива для Міністерства оборони , в результаті якої держава втратила понад 149 млн грн.

Пізніше в МВС заявили, що компанія Трейд Коммодітівикористовувала обманні схеми для виграшу в тендері із закупівлі нафтопродуктів для Нацполіціі на 380 мільйонів гривень. Цю ж фірму раніше пов'язали з розкраданням коштів при закупівлі палива для Міноборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
51 омбр(розформ) Показати IP 21 Жовтня 2017 14:13
Мабуть ця лазівка появилась тільки у 2017 році , до того їх не було.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus