USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Фірма Каська не знайшла порушень в поставці «Трейд Коммодіті» палива для Міноборони

16 Жовтня 2017 13:05
Партнер юридичної фірми "Василь Кісіль і партнери", екс-заступник генерального прокурора України Віталій Касько заявив, що юристи не знайшли порушень законодавства в документах, наданих компанією "Трейд Коммодіті" в рамках справи про закупівлю палива для Міністерства оборони України.

Про це він сказав на брифінгу 16 жовтня, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Ми уважно вивчили всі документи, які стосувалися господарських відносин між цією компанією та Міністерством оборони, і прийшли до висновку ... про відсутність порушень законодавства при здійсненні цих господарських операцій", - заявив Касько.

За його словами, відсутність порушень дала можливість юристам захищати інтереси посадових осіб компанії. Нагадаємо, для цього Віталій Касько склав повноваження члена правління Transparency International Україна.

Він також пояснив позицію клієнта в рамках провадження у справі про розтрату при закупівлі палива. За словами Касько, закон допускає зміну ціни на товар при істотному коливанні цін на ринку.

"Коливання були здійснені, це було документально підтверджено ... І за взаємною згодою сторін між компанією та Міністерством оборони були внесені зміни в господарський договір", - продовжив Касько.

Він додав, що будь-які спірні моменти, які виникають в рамках господарського спору, повинні були вирішуватися в суді в порядку господарського судочинства.

У квітні 2016 року Комітет з конкурсних торгів Міноборони відхилив пропозиції від ряду компаній, включаючи WOG, ОККО і "Укртранснафтопродукт", і вибрав "Трейд Коммодіті" переможцем відкритого тендеру із закупівлі рідкого палива. 13 і 18 травня Міноборони і "Трейд Коммодіті" уклали 14 договорів про постачання палива на суму понад 1 млрд грн. У червні-серпні 2016 року ці фірми уклали кілька додаткових угод, через які ціна на той же обсяг зросла на 16% від початкової вартості.

"Трейд Коммодити" пояснила підвищення ціни зростанням цін на дизельне паливо на біржах і на доказ навела дані провідного світового постачальника інформації про ринки енергоресурсів Platts.

У Національному антикорупційному бюро України вважають, що збільшення ціни відбувалося "за відсутності будь-яких правових підстав" і завдало держбюджету збитків на суму 149 млн грн.

У цій справі затримали заступника голови Міноборони Ігоря Павловського і керівника департаменту держзакупівель Володимира Гулевича. Обидва перебувають під домашнім арештом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus