USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.85 9.95

Розповіли, як охороняють квартири лучан. ФОТО

2 Червня 2012 12:12
У 2012 році на території Волині вчинено 147 крадіжок. Наразі розкрили майже 70% злочинів. Напередодні літніх відпусток волинське відділення Державної служби охорони пропонує мешканцям області свої послуги, аби захистити майно волинян від подібних злочинів.

Про це йшлося 1 червня під час прес-конференції у відділі ДСО при УМВС у Волинській області.

Заступник начальника УМВС України у Волинській області полковник міліції Тарас Пазин розповів, що цьогоріч скоїли 147 крадіжок, з яких розкрили майже 70%.
«Найчастіше чинять крадіжки в денну пору доби. Коли люди на роботі, діти на навчанні або в садочку. Найпоширеніший спосіб проникнення – підбір ключа, злам вікон або дверей», - повідав правоохоронець.

Окрім цього, він повідомив, що зазвичай «виносять» техніку та золото, а найбільше злочинів трапляється в спальних районах Луцька. «Цей вид злочину - мігруючий. Звичайно, трапляється там, де є можливість прослідкувати за графіком життя людини», - додав він.
Натомість начальник відділу ДСО при УМВС Дмитро Новицький поінформував, що нині служба охороняє понад 5,5 тисячі об’єктів в регіоні.

Також він розповів про те, що ДСО зменшило вартість своїх послуг. «Протягом місяця вартість монтажу становитиме лише 50% від повної ціни… Вартість охорони квартири - від 70 гривень, приватного будинку – від 150», - зауважив Новицький.

Він пояснив, що влітку збільшується ймовірність пограбування помешкань громадян, які поїдуть відпочивати за межі області на тривалий період. «Можемо обладнати приміщення на час відпустки. Це буде дешевше», - каже міліціонер.

Новицький стверджує, що екіпаж ДСО прибуває на місце можливого злочину максимум за 8 хвилин. «Не можемо ми біля кожного об’єкта виставити наряд. Хіба, якщо клієнт оплатить це», - з усмішкою додав він.

Опісля прес-конференції журналістам детальніше розповіли про роботу ДСО. Зокрема зазначили, що у Луцьку цілодобово курсують містом дві групи затримання ДСО.

Так, в технічний центр ДСО зводиться вся інформація про об’єкти, які знаходяться під охороною. Одночасно тут працює 3 диспетчери, зранку і ввечері – 4.


Люди телефонують не лише з інформацією про проникнення, але й за консультацією, або замовляють чи просять зняти з охорони.

На черговому пості ДСО автоматично реєструється інформація про те, куди і коли їде група затримання.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Любі свині Показати IP 2 Червня 2012 12:46
Новицький брехун! Знаю багато випадків крадіжок з охороняємих об"єктів - ДСО не спрацювало і грошей не повернуло!
Прохожий до Любі свині Показати IP 2 Червня 2012 17:19
Точно, а главное в сводки МВД не попадают ))))
Колян Показати IP 2 Червня 2012 15:17
Тре туда встроїться на роботу - непильно, тихо, безответственно.
Лучини і ДСО Показати IP 2 Червня 2012 19:40
дві жіночки операторші,котрі працювали на камеру фотообєктиву в крамарському одязі...чесне слово, форма як в одному із супермаркетів луцька:)))
Гість до Лучини і ДСО Показати IP 3 Червня 2012 18:46
платили б за охорону квартири більше ніж 70грн/міс - жіночки вдягались в D&G )))
Родом з СРСР Показати IP 2 Червня 2012 21:30
Що охороняємо, те й маємо!
Пилипович до Родом з СРСР Показати IP 3 Червня 2012 07:56
добре
Юрко Показати IP 3 Червня 2012 20:05
Воно це зрозуміло, що треба рекламувати послуги ДСО, бо вони дорожчають з кожним роком, при умові, що зарплатня міліціонерам ДСО росте повільніше... А ось пана Новицького треба було б замінити на молодших керівників...- складається враження, що переживе Новицький і нинішнього начальника УМВС? Поживемо-побачимо, але цей пан-начальник вже ой як довго засидівся і ніяка служба не цікавиться його матеріальними статками...невже з собою забере?????
Просто так Показати IP 5 Червня 2012 08:53
Гарний акваріум у державній службі охорони, не кожна приватна фірма може собі це дозволити.
Ганна Показати IP 22 Грудня 2013 23:12
В нас у Запоріжжі квартиру зняли з охорони по дзвінку якоїсь тьоті!!!!!!!!!! Козли!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus