USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Розшифровка самописців МАУ підтвердила незаконне втручання

24 Липня 2020 17:20
Розшифровка «чорних ящиків» збитого літака МАУ підтвердила незаконне втручання в пасажирський лайнер. Бортові самописці успішно зчитано та розшифровано.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін, пише РБК-Україна.

Зокрема, Єнін висловив подяку міжнародним партнерам, задіяним у розшифровці самописців.

«Стенограма підтвердила факт незаконного втручання в літак. Ми чекаємо від іранської сторони першого раунду переговорів наступного тижня», – додав він.

Під незаконним втручанням в літак мається на увазі його ураження іранськими ракетами.

Катастрофа літака МАУ під Тегераном сталася 8 січня 2020 року. Іранські засоби ППО випустили ракети по українському літаку, в результаті загинули 176 осіб. Спочатку Тегеран заявляв про технічні причини авіакатастрофи, але через кілька днів підтвердив ракетний удар.

Катастрофа стала найбільшою за кількістю загиблих за всю історію української авіації і першою в історії авіакомпанії МАУ. Також вона увійшла до числа 50 найбільших катастроф в історії авіації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Еге Показати IP 25 Липня 2020 10:50
то путін втрутився....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus