USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Катастрофа МАУ: Іран пропонує визнати «людську помилку» і не відсуджувати компенсацію, – ЗМІ

15 Квітня 2020 11:57
Іран пропонує Україні підписати меморандуму про взаєморозуміння, який зобов’язує Україну і сім’ї жертв рейсу, збитого над Тегераном, відмовитися від свого права на подальший розгляд справи через суд.

Про це пише Українська правда з посиланням на Radio Farda.

Виданню стало відомо, що Іран направив проект меморандуму про взаєморозуміння (МОВ) в український МЗС, згідно з яким Україна і сім’ї загиблих повинні визнати «людську помилку» в якості причини авіакатастрофи.

У зазначеному документі також передбачається, що Україна і сім’ї загиблих не повинні переслідувати Іран в кримінальному та судовому порядку в обмін на виплату компенсації Іраном і видачу вмісту бортового відеореєстратора після того, як він буде проаналізований.

Раніше Іран пропонував компенсацію сім’ям жертв катастрофи по 80 тисяч доларів. В Україні відзначили, що ця компенсація має перевищити суму в 80 тисяч доларів на людину.

Водночас, канадські юристи подали позов проти Ірану від імені жертв збиття українського літака над Тегераном, вимагаючи 1,1 мільярда доларів компенсації.

Іран погодився у березні передати чорні скриньки з рейсу 752 в Україну чи Францію на аналіз. Такий крок привітали Канада та Україна.

У квітні Іран зв’язувався із зацікавленими у розслідуванні країнами і запитував, коли вони можуть надіслати експертів, які допоможуть завантажити дані з чорних скриньок, проте наразі через пандемію коронавірусу подорожі неможливі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus