USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розвиток української пісні: у Луцьку вокальний фестиваль «Співоче поле» зібрав 200 учасників. Фото

2 Червня 2023 18:35
У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбувся ІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс вокальної майстерності імені Андрія Гордійчука «Співоче поле», в якому взяло участь близько 200 учасників. Долучився до організації дійства і Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» – усі конкурсанти отримають подарунки від благодійників.

Андрій Гордійчук, на честь якого назвали фестиваль, є заслуженим діячем мистецтв України. Тому метою заходу є популяризація та збереження найкращих зразків української та світової пісенної творчості, а також залучення до вокального мистецтва талановитої і обдарованої молоді.
Донька Андрія Гордійчука Анна Зарицька привітала учасників та гостей дійства, подякувавши Збройним силам України за те, що фестиваль сьогодні відбувається.

«Фестиваль-конкурс «Співоче поле» – це мрія мого батька, який все своє життя присвятив мистецтву та музиці, зокрема, працюючи деканом факультету культури і мистецтв ВНУ. Він був одержимий своєю працею та говорив, що йому пощастило, адже він міг робити те, що любить. В нього було багато учнів, кожен з яких був для нього дитиною. Він завжди їм допомагав, цінуючи талант та працездатність», – відзначила Анна Зарицька, додавши, що цього року у конкурсі візьме участь 200 учасників.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода акцентувала, що нині не в кожного талановитого вокаліста є можливість поїхати за кордон, аби продемонструвати свої таланти всьому світу. Тому нині важливо підтримувати обдаровану молодь в Україні, аби вона не зупинялася у своєму розвитку.

«Доки жива наша мова, доки живе українська пісня, доти буде жива наша нація, незважаючи на злого сусіда, з яким ми воюємо. Передаю вам вітання від імені народного депутата Ігоря Палиці та подяку за те, що у такий важкий час ви продовжуєте розвивати українську пісню, культуру, популяризувати українську мову. Поки є молодь, яка несе цей спадок, доти буде живе наша нація та Україна, і ніхто не зможе її подолати», – зазначила Катерина Шкльода.
Нардепка Ірина Констанкевич, своєю чергою, подякувала засновникам фестивалю та людям, які зробили можливим його проведення.

«Справа Андрія Миколайовича Гордійчука продовжує життя. Це була унікальна людина, і не лише у своєму таланті. Цей педагог мав хороші організаторські здібності. Він був дивовижним чоловіком, не було жодного проєкту, який би він не зреалізував», – розповіла Ірина Констанкевич.
Впродовж дійства конкурсанти зачаровували слухачів не лише своїм вокалом та чуттєвим виконанням пісень, а й дивовижними вбраннями.
Усі учасники фестивалю «Співоче поле» отримають подарунки від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», а володар гран-прі – професійний мікрофон, який допоможе йому в розвитку співочого таланту.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus