USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Русло Стиру в Луцьку планують розчистити за мільйон гривень

18 Березня 2021 20:58
Частину русла головної річки міста, яка перебуває в захаращеному стані, планують розчистити цього року.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності 18 березня.

Депутати зокрема розглянули проект рішення про внесення змін до Комплексної програми охорони навколишнього природного середовища Луцької міської територіальної громади, яка діятиме до кінця 2021 року. Як повідомила керівниця відділу екології міськради Оксана Лисак, після приєднання до Луцька нових громад, до фонду охорони навколишнього середовища надійшли додаткові 1,163 мільйона гривень. Ці гроші бюджет Луцької громади отримав на початку року, оскільки колишні громади їх не використали.

Один мільйон гривень з цих коштів планують виділити на продовження робіт з розчищення русла річки, які тривали в попередні роки. Раніше на розчищення Стиру в бюджеті міста на 2021 рік було виділено 100 тисяч гривень.

Зі слів Оксани Лисак, планується, що за ці кошти цьогоріч вдасться розчистити територію русла від річкового порту (район Яровиці) до Жидичина. Ця територія дуже захаращена, каже вона, і річка там практично непрохідна, крім того, те, що русло не розчищене, сприяє підтопленню навколишніх територій. Натомість після проведення робіт, каже очільниця відділу екології, є перспектива щодо використання потенціалу річки в господарській діяльності. Також вона додала: передбачається, що у 2021 році буде прийнято закон про Смарагдову мережу (території особливого природоохоронного значення на загальноєвропейському рівні – ред.), куди увійде і річка Стир, тож Луцьк має бути готовий до цього.

Крім того, 163 тисячі гривень пропонується виділити на озеленення територій, у тому числі й приєднаних громад. Як повідомила Оксана Лисак, цьогоріч у кожній прилеглій громаді планується облаштувати щонайменше по два сквери.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володя Показати IP 21 Березня 2021 10:02
а розчистить річку Сергій Була... мало Луцьк намахав з своїми будівництвами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus