USD 40.55 40.85
  • USD 40.55 40.85
  • EUR 40.75 41.00
  • PLN 10.12 10.28

Рибні консерви і ковбаси лише найвищої якості: меню для ЗСУ змінили

15 Травня 2024 21:17
Міністерство оборони затвердило зміни до каталогу харчування Збройних Сил України, зокрема, перелік доповнений різними видами спецій, круп, риби та консервів, консервовані фрукти частково змінили на свіжі, водночас видалили деякі екзотичні продукти.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони.

«Насамперед новації сприятимуть покращенню якості харчування військовослужбовців. Зокрема, перелік доповнений різними видами спецій, круп, риби та консервів. Крім того, консервовані фрукти будуть частково змінені на свіжі», – йдеться у повідомленні.

До деяких категорій продуктів прописані додаткові вимоги:

борошно, макарони, рибні консерви та ковбаси – лише найвищої якості;

риба – поставлятиметься без голови (для раціоналізації ціни за масу продукту);

розширили перелік відсотків жирності кисломолочних продуктів.

Водночас із каталогу прибрали деякі продукти (наприклад, крупа саго, осетр чи спаржа), які, згідно з повідомленням, замовлялися вкрай рідко та через обмеження у сумі видачі на одного військового звужували можливості замовлення інших ходових позицій.

Читати ще: Понад 600 страв з України та світу від Клопотенка: у Києві презентували оновлене меню для шкіл

«Внесені зміни до каталогу сприятимуть покращенню якості харчування, яке отримують військові. Ми додали важливі позиції, які напряму впливають на смакові властивості страв. Водночас видалили деякі «екзотичні» позиції, які звужують можливості замовлення м’яса, молочних продуктів чи інших товарів через обмеження у сумі добовидачі на одного солдата», – зазначила директорка з управління закупівлями «Державного оператора тилу» Вікторія Виноградова.

Зазначається, що пропозиції були спільно напрацьовані Міноборони та «Державним оператором тилу», який‎ вже оголосив закупівлі продуктів для ЗСУ на друге півріччя за оновленим переліком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus