USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ринок землі – це заполітизована тема, – Ірина Констанкевич

9 Жовтня 2019 22:17
Відповідно до опитування соціологічної групи «Рейтинг», запровадження ринку сільськогосподарської землі підтримують лише 19% українців, тоді, як противниками цієї ініціативи є 73% громадян України. В опитуванні, яке проводилося 28 вересня — 1 жовтня взяло участь 2000 респондентів віком від 18 років.

На вимогу МВФ уряд вніс законопроект про впровадження обігу землі з 1 жовтня 2020 року. Кілька років тому, коли лише поставала тема продажу землі, селяни більш спокійно ставились до цього питання. Наразі маємо несприйняття і недовіру до відкриття ринку землі.

Про це в ефірі телеканалу «Еспресо» заявила народний депутат Ірина Констанкевич,йдеться на сайті нардепа.

«Сьогодні немає законодавчого врегулювання ринку землі, немає належної інформаційно-роз’яснювальної роботи, немає фахового обговорення щодо переваг урядового варіанту продажу землі, ризиків невдалого сценарію перебігу цього процесу, тому існує цей природній страх у селян, яких вже не один раз обманювали.

Суспільство хоче знати, кому, як, скільки буде продаватися землі. Чи є небезпеки втратити і землю, і стати державою лише на карті», - наголосила Ірина Констанкевич.

Нардеп переконана, що питання продажу землі вкрай важливе і без думки суспільства, експертів, фермерів, юристів і лише потім політиків, уряд немає права позбавляти державу, народ стратегічного ресурсу розвитку нашої економіки і державної безпеки теж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Виборець Показати IP 10 Жовтня 2019 08:44
Заполітизована ким?Бажано прізвища.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus