USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Ринок землі: кому уряд планує продавати сільськогосподарські землі

19 Квітня 2018 13:54
Покупцями земель сільськогосподарського призначення повинні стати фермери, але для цього їх варто забезпечити довгостроковими і доступними кредитами, - повідомляють в уряді.

Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра з представниками регіональних ЗМІ 19 квітня у Києві.

Як повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк, важливо, аби єдиними покупцями земель сільськогосподарського призначення стали фермери, аби землі перейшли від тих, хто їх не може обробляти до тих, хто готовий вести на них сільське господарство.

Зі слів урядовця, потрібно вносити два законопроекти – про обіг землі та фінансово-кредитну підтримку ринку землі.

«Ми хочемо, аби фермер купив землю, але йому треба десь взяти гроші. При ставках в 20% на кредити у банках строком не більше п’яти років банки не спроможні забезпечити фермерів фінансовим ресурсом для купівлі землі», - відзначив перший заступник міністра.

З його слів, держава повинна створити кредитно-гарантійну агенцію. Гроші у вигляді кредитів повинні бути дешевими та «довгими»: йдеться про кредити під 3-4% річних на 30 років у гривні. Отже, згадані два законопроекти є базою, на якій можна запускати ринок землі. Це, як повідомляє Максим Мартинюк, відбудеться тільки після того, як влада відчуватиме, що суспільство готове до впровадження ринку землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus