USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Самі приборкали вже кілька пожеж: як у громаді на Волині працює добровільне пожежне формування

2 Грудня 2022 21:02
Територія Поромівської громади межує з Польщею, чимало жителів громади неодноразово бували в сусідній країні, бачили, як діє добровільне пожежництво там. Маючи позитивний досвід, прагнули відтворити його в себе.

З початком повномасштабного вторгнення росіян в Україну волонтерство, зокрема й у пожежній справі, набуло нових сенсів. Тож ще навесні 25 жителів громади записалися у добровольці, інформує ДСНС Волині.

«Для потреб пожежної команди виділили недіюче приміщення котельні на території школи, а завдяки волонтерам та друзям-полякам вдалося отримати пожежний автомобіль, первинні засоби пожежогасіння, бойовий одяг та спорядження», – розповідає голова Поромівської громади Олег Савчук.

За кілька місяців функціонування команда уже засвідчила свою ефективність – добровольці успішно приборкали декілька пожеж виключно власними силами.

Позатим саме завдяки добровольцям на місцях вдається стримати розповсюдження пожежі до прибуття професійних рятувальників, на доїзд яких від найближчого підрозділу ДСНС до окремих населених пунктів Поромівської громади потрібно 15-20 хвилин. А за цей час безконтрольна стихія може завдати значної шкоди.
«Матеріальне забезпечення добровольців у Поромові достатнє для їхнього успішного функціонування не тільки щодо гасіння пожеж, а й надання допомоги населенню за несприятливих погодних умов, при планових та аварійних відключеннях електроенергії, – зазначає начальник Володимирського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області підполковник служби цивільного захисту В’ячеслав Процюк. – ДСНС активно підтримує сільських пожежників: надаємо практичні консультації, проводимо навчання, залучаємо волонтерів, готових допомогти зі спорядженням».

У перспективі на поромівських вогнеборців чекає ще чимало роботи, але молоді ініціативні люди свідомі, що задля власної безпеки та безпеки односельців вони обов’язково з нею впораються.

Нині на території Володимирського району успішно функціонує дві добровільні пожежні команди – у Поромівській та Зимненській громадах, а також діє 12 підрозділів місцевої пожежної охорони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вікторія Показати IP 3 Грудня 2022 08:11
Які молодці, гідні люди, успіхів вам!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus