USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Партнерський подарунок: любешівці отримали від поляків пожежний автомобіль

6 Листопада 2021 07:00
Днями Любешівська громада отримала цінний подарунок від польських партнерів – професійний пожежний автомобіль.

3 листопада відбулася робоча зустріч Любешівського селищного голови Олега Куха з вуйтом Яцеком Анасевичем, його заступником Адамом Куном та іншими представниками гміни Ґлуськ Люблінського воєводства.

Як повідомили у Любешівській селищній раді, в рамках візиту польська сторона на умовах дарування передала Любешівській громаді пожежний автомобіль Magirus-Deutz 170 D11F.

Зі слів Олега Куха, після завершення процедури реєстрації спецавто передадуть Центру безпеки селищної ради в один із шести підрозділів місцевої пожежної охорони.

Слід зазначити, що така співпраця із польською стороною стала можливою завдяки участі Любешівської громади в міжнародному проекті технічної допомоги «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області», що стартував наприкінці 2018 року в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

З української сторони проект реалізовують Комунальна установа Волинської обласної ради «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг» та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», з польської – «Асоціація органів місцевого самоврядування Єврорегіону «Буг».

Завдяки участі в міжнародному проекті у 15 громад Волині залучено понад 200 тисяч євро.

Читати ще: Зазирнути у реанімобіль та в авто пожежників: любешівські школярі вдруге взяли участь в акції «Безпечний пішохід». Фото

Нагадаємо також, що в рамках проекту пожежні автомобілі із Польщі раніше отримали Литовезька та Жидичинська громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
юрій миколайович Показати IP 6 Листопада 2021 09:56
Машині років 40 мінімум,хлам ,на тобі боже що мені не гоже.
555 до юрій миколайович Показати IP 6 Листопада 2021 19:26
Відносно новий автомобіль. В місцевих громадах на чергуванні знаходяться пожежні автомобілі 60-70 років минулого століття.
Вацек Показати IP 6 Листопада 2021 12:32
Поляки все роблять для того щоб повернути собі західну Україну, територію якої вважають своїми. Щоб українці самі захотіли бути в Польщі. Так що такі подаруночки, прокладання дороги в Устилузі далеко не від доброти душевної
Кецав до Вацек Показати IP 6 Листопада 2021 21:43
Давно пора повернути її

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus