USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Завдяки Фонду Ігоря Палиці лучани об'єдналися у 120 ОСББ

13 Червня 2018 18:57
«Тільки разом» допоміг лучанам об’єднатися у 120 об'єднань співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) та 4 органи самоорганізації населення (ОСН). На розв’язання проб­лем ОСББ витрачено 8,3 млн грн, з них 4,5 млн грн – за рахунок програм міської ради, 2 млн грн виділив Фонд, повідомляє прес-служба Фонду.

«Cприяння розвитку ОСББ» та «Сприяння розвитку органів самоорганізації населення (ОСН)» – масштабні проекти Фонду Ігоря Палиці, що згуртували лучан, які хочуть покращити життя за місцем проживання.

В Офісах розвитку кварталів надавали юридичні консультації та практичну допомогу ініціативним групам, а для голів ОСББ та ОСН проводили навчання. Фінансування скеровували на ремонти внутрішньобудинкових мереж та дахів, встановлення енергозберігальних вікон і дверей, ІТП та лічильників тепла тощо.

Новим, та не менш важливим кроком у розвитку Луцька є створення органів самоорганізації населення. ОСН надає можливість розв’язувати проб­леми, які виникають поза межами багатоквартирних будинків (ремонт доріг і тротуарів, реконструкція освітлення), контролювати якість надання комунальних послуг, брати участь у конкурсах місцевих ініціатив від громади.

Представники ОСН спільно з депутатами Луцької міської ради від фракції «УКРОП» ініціювали розробку «Програми підтримки ОСН м. Луцька на 2017-2020 роки», яка надає додаткові можливості для роз­в’язання нагальних питань, залучаючи кошти міського бюджету.

Завдяки програмі підтримки міської ради та проекту Фонду, вуличний комітет «Качалова 2015» реконструював вуличне освітлення, квартальний комітет «Віра в краще» здійснив ремонт дорожнього покриття, «Гущанський» освітлив вулицю Гущанську, а вуличний комітет «Вересневий» здійснив каналізування вулиці Веселої.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus