USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Сайт, телеканал, продакшн: сім’я депутата Волиньради придбала декілька ЗМІ

6 Березня 2019 14:12
Депутат Волинської обласної ради, заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар став власником двох ЗМІ та продакшн-студії, оформлених на його зятя. Йдеться про сайт соціальних новин «Перший», ТОВ «Медіа капітал груп», яке має можливість розміщувати матеріали на ТРК «Сфера-ТВ» та продакшн-студію «Українська майстерня телебачення».

Володимир Бондар – не простий депутат облради. Колишній нардеп та голова Волинської ОДА часів Віктора Ющенка, а нині – один з топ-чиновників Держлісагентства є однією з ключових фігур президентської політичної сили на Волині. Тому рішення «підсилитись» власними медіа-активами напередодні президентської гонки виглядає цілком логічно.

Адже медіа – не гірший актив для забезпечення рейтингу президентської партії, аніж адмінресурс. Який, в тому числі і на Волині, активно застосовували на місцевих виборах до ОТГ. Приміром, в Тростянецькій ОТГ, де чимало кандидатів, які працюють в сфері лісового господарства, під тиском були змушені балотуватись від БПП «Солідарність». А місцевим жителям, напередодні виборів, активно підвозили дрова для господарств.

Що стосується медіа, то про покупку Бондарем «Першого каналу соціальних новин» в публічній площині розповів журналіст Святослав Зелінський. Журналісти Інформаційного агентства Волинські Новини перевірили цю інформацію.

Так, з офіційних джерел стало відомо, що Андрій Погребенник став засновником ТОВ «Перший канал соціальних новин», внісши 1 тисячу гривень до статутного капіталу.
Як згодом зізнався сам Володимир Налькович, Погребенник – зять депутата. Чоловік, окрім інших, має спільний бізнес із своєю тещею, тобто дружиною Бондаря Світланою.
Проте, не сайтом єдиним. Як стало відомо, зять Бондаря став власником ТОВ «Медіа капітал груп», внісши до статутного капіталу 100 тисяч гривень.
Основний вид діяльності компанії – виробництво кіно- та відеофільмів, телевізійних програм. Компанія була учасником державних закупівель, зокрема, виготовляла інформаційні ролики для обласного центру зайнятості, за що отримала 49 тисяч гривень. Як пояснили в установі, ТОВ «Медіа капітал груп», яке виграло закупівлю, це телеканал «Сфера-ТВ». Натомість, як пояснила заступник директора з питань контенту і телевізійних проектів ТРК «Сфера ТВ» Зоряна Жильчук депутат Волиньради став власником не ТРК «Сфера-ТВ», а безпосередньо луцького підприємства, яке має можливість розміщувати відеоматеріали на ТРК Сфера-ТВ згідно договору і має назву ТОВ «Медіа капітал груп».


Від телебачення до будівництва

Окрім того, зять Володимира Нальковича є власником і львівської продакшн-студії «Українська майстерня телебачення», до її статутного капіталу він вніс 2,6 млн гривень.
За даними системи YouControl, керівником ТОВ «Українська майстерня телебачення» є Андрій Кісера – близький соратник народного депутата Дмитра Добродомова, член політради партії «Народний контроль». Навесні 2018 року медійна компанія стала учасником скандальної оборудки із дороговартісною земельною ділянкою у Львові, яку виділили для неї.

Відомостей про професійну діяльність продакшину в публічному просторі не так багато. Проте відомо, що серед іншого, продакшн виготовляв програму журналістських розслідувань «Більше, ніж правда» для телеканалу ICTV та програму «Народний контроль». Також ТОВ «Українська майстерня телебачення» була замовником програми «Народний контроль», яка виходила в 2017 році на Суспільному телебаченні Волині.

* * *

Для чого 38-річному непублічному київському бізнесмену, який навіть в соцмережах не проявляє особливої активності, купувати луцькі та львівські ЗМІ? Вочевидь, за покупками, які лише за офіційними внесками обійшлись мінімум в 2 мільйони 701 тисячу гривень, стоїть саме тесть Погребенника, політик Володимир Бондар. За минулий рік він заробив 239 тисяч гривень, також має 1,4 мільйона заощаджень, тому власних коштів на покупку активів Володимиру Нальковичу не вистачило б. Та чи внесе він ці витрати у свою електронну декларацію за 2018 рік – дізнаємось вже за декілька місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Оптимістка Показати IP 6 Березня 2019 14:37
оплата була лісом?
Паша Показати IP 6 Березня 2019 15:04
Воно часто їздить до рошена на прийом, був навіть замічений жірналістом радіо свободи як воно йло в адміністрацію щось просити у рошена
Коментаторам Показати IP 6 Березня 2019 15:44
Ви знаєте що ви пишете??Про кого??Що це за людина???І якщо він службовець чи депутат то його сімя в землянці має сидіти?А ви запитайте в Ратнівчан( і не тільки)там де він обирався скільком людям він допоміг,скільки хороших справ зробив ще навіть не будучи депутатом,і після цього також.Це нормальний адекватний,моральний керівник і депутат!
до до Коментаторам Показати IP 8 Березня 2019 12:23
Вашу оду простий народ оцінив в 48 мінусових лайків. Ходіть по землі, як усі миряни, а не створюйте собі невдалих кумирів.
Навуходоносор Показати IP 6 Березня 2019 17:16
Вот народ уже не впервые правильно подмечает, что у всех топ-клептоманов лица такие, что можно с них делать фото для того, чтобы выставлять их за стеклом серванта, чтобы дети за вареньем не лазили - испугаются. Видать права пословица, что "господь шельму метит".
Дед Показати IP 6 Березня 2019 19:07
8квартир, 4 будинка,6 участків.Все за один рік .Вот Революціонер.
млдаааа Показати IP 6 Березня 2019 19:20
фактично бондар керує лісом україни, голови нема так вигідно пороху та його куму луценко, луценко кришує бондара
123 Показати IP 6 Березня 2019 19:50
А чого не згадали ТОВ «Українська теплогенеруюча компанія «ЕСКО-Волинь» власником якого записана дружина Бондара і яка фактично є монополістом в області в сфері теплопостачання. Надіюсь ліс бере для цього безплатно.
К.лучанин Показати IP 6 Березня 2019 20:10
А я памятаю Нальковича (історик за фахом) часів Ющенка, як він заробляв собі на майбутнє у політичній діяльності. Був у ПАРТІЇ РЕФОРМИ І ПОРЯДОК В.Пинзеника. Бігав по мітингах від партії і заробляв собі бали. Далі В.Пинзеник його проштовхнув по "драбині " у верх до голови ОДА. Шельма конкретна. В якій галузі він спеціаліст? В Україні для таких типажів- вискочок хороші умови створені. Як тільки десь побував на посаді , то вже нижче не опуститься- ЦЕ АКСІОМА життя в Україні. Йому головне ніс по вітру тримати і вміти перефарбовуватись , що він і робить.
Волинянин Показати IP 6 Березня 2019 21:10
А той в. о. головного лісника України хоч відрізнить дуба від смородини ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus