USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Микола Романюк «голосує сам за себе»?

6 Травня 2014 18:00
Інформація про те, що за нинішнього міського голову Луцька Миколу Романюка у випадку виборів очільника міста, якби вони відбулися цього місяця, готові віддати свій голос майже 50% респондентів, з’явилася 4-ого травня, пізно ввечері на сторінках Волинського інформаційного порталу. Більше того, публікацію підкріпили скрін-шотом із даними опитування, яке триває на сайті Інормаційного агентства Волинські Новини.

Щоправда, складається обґрунтоване враження, що наявний міський голова не лише викрадає чужі ідеї і видає їх за свої, або ж славиться як головний обіцяльник країни, а й примітивно «голосує сам за себе», використовуючи для цього усі відомі методи, навіть якщо вони не зовсім добросовісні та мудрі. Утім, можливо, питання - не до очільника міста, а до його команди.

Редакція ІА Волинські Новини, враховуючи те, що автори публікації спираються на дані видання, змушена спростувати інформацію, зазначену у вищезгаданому матеріалі. Наявність таких цифр – типове, недалекоглядне «накручування» голосів, яке неодноразово мало місце з моменту створення голосування. Про це свідчать дані аналітичних сервісів Яндекс.Метрики, Гугл.Аналітики та технічний аналіз ресурсу.

Докази – нижче.

Нагадаємо, на сайті видання стартувало опитування «За кого ви б віддали свій голос, якби вибори міського голови у Луцьку відбулися 25 травня разом з президентськими?». Серед потенційних кандидатів: екс-голови Волинської ОДА Бондар Володимир та Клімчук Борис, перший заступний міського голови Кравчук Святослав, народний депутат від Волині Палиця Ігор, голова ОДА, а донедавна секретар Луцької міської ради Пустовіт Григорій, наявний та колишній мери міста Романюк Микола та Шиба Богдан. Прізвища вказані в алфавітному порядку.

Інформаційне агентство Волинські Новини наголошує: голосування на сайті спрямоване на збір та аналіз суспільної думки волинян, а не будь-яких маніпуляцій задля збільшення рейтингів. Хоча, можливо, ці методи прийнятні у випадку, якщо здійснювати їх технічно та стратегічно правильно. Однак, як виявилося, стратегія – це не про деяких осіб, які присутні в опитуванні на сайті.

За станом на 13:00 вівторка 6 травня голосування виглядає таким чином:


Однак, мусимо зауважити, що ситуація періодично змінювалася. Так, час від часу в опитуванні мали і досі мають місце так звані «спалахи» - сотні голосів за окремого кандидата, які неочікувано з’являються протягом 5-10 хвилин.
«Активісти», які керуються «благими» намірами допомогти своєму потенційному кандидату, не замислюються над тим, що «спамерів» або інших просунутих юзерів, які використовують недобросовісні методи голосування, визначити технічно – надзвичайно просто. Окрім того, навіть для пересічного читача неприродним виглядає різке збільшення голосів за певну особу за короткий проміжок часу. Більше того, у той період, коли активність користувачів ресурсу найнижча – вихідні, нічний час тощо.

Зауважимо, так зване «накручування» голосів мало місце за наступних кандидатів: Миколу Романюка, Григорія Пустовіта та разово, але штучний «стрибок» був суттєвий – Володимира Бондаря. Що ж сказати - команди «працюють», вочевидь, роблячи своїм кандидатам ведмежу послугу.

РОЗВІНЧАННЯ МІФІВ

Отож, аби «відсіяти» реальні голоси від «накручених» достатньо було співставити дані поведінкових факторів вищезгаданих Яндекс.Метрики та Гугл.Аналітики.

Так, у період з 22:00 до 22:30 4-ого травня щодо опитування на сайті спостерігалася надмірна активінсть. Про надзвичайну зацікавленість голосуванням у цей перід засвідчив технічний аналіз сайту.
Це, очевидно, говорить про цілеспрямовані дії, що велися задля збільшення рейтингу Миколи Романюка, які пізніше використали у публікації на його користь. На жаль, інформація, зазначена у ній, не відповідає дійсності.

Частина з описаних нижче методів недобросовісного голосування не буде відображатися в аналітиці, а частина може бути відсіяна з допомогою аналізу поведінки - якщо користувач зайшов на одну сторінку та пробув менше 1 хвилини - голос ніби враховується, але відвідувачем цей юзер не фіксується, що свідчить про єдину ціль візиту – голосування. Хоча це ще не найгірший спосіб.

Отож, можливо, наведена нижче інформація про методи накручування голосів, які мали місце на сайті Інформаційного агентства Волинські Новини, стане в нагоді тим, хто хоче впливати на цифри, відображені у тих чи інших голосуваннях. Однак колектив видання наголошує: усі технічно-«накручені» голоси знімаються. Такі дії завдають скоріше шкоди, аніж збільшують рейтинги ваших кандидатів.

1. Спосіб для самих «маленьких»

Використовуючи Google Chrome, запускаємо браузер, створюємо нове анонімне вікно, заходимо на сайт ІА Волинські Новини, голосуємо і вікно закриваємо.
Повторюємо дану процедуру допоки не набридне, або не досягнемо відповідного результату.

2. «Допомога залу»

Якщо ви активний користувач соціальних мереж, то мусите знати про деякі спільноти, де усім охочим допомагають голосами. Заходите і просите проголосувати за відповідний пункт на певному сайті і чекаєте на результат.
Таких спільнот, адреси яких з етичних міркувань зазначати не будемо, є досить багато. Треба лише пошукати.

3. Спосіб для лінивих та технічно підкованих

Для тих, хто орієнтується в технічному боці реалізації голосування, можна скористатися сервісом для відправки голосів за допомогою генерації запитів до сайту (адреси відповідних сервісів, звичайно, теж не публікуємо).

4. Спосіб для дуже лінивих

Потрібно або бути програмістом, або знайти знайомого програміста та попросити його зробити невелику програму, яка буде генерувати такого типу голоси у потрібній кількості у потрібні проміжки часу. Таким способом можна «накрутити» будь-яку кількість голосів за будь-які періоди.
Для прикладу для написання програми, яка в реальному часі буде голосувати за будь-якого кандидата, потрібно максимально 5-10 хвилин. Вона може генерувати як мінімум один голос в секунду.
***
Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює сподівання, що у будь-яких ситуаціях та під час майбутніх виборів різних рівнів, які матимуть місце у нашій області, шановні Микола Романюк, Григорій Пустовіт та Володимир Бондар «гратимуть» чесно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
наталія Показати IP 6 Травня 2014 18:41
я буду головувати за романюка просто кращих не бачу кандидатів
Exel Показати IP 6 Травня 2014 19:13
Хтось класно скористався "порадою"!:)
Анонім до Exel Показати IP 6 Травня 2014 21:34
186 лайків на пустий пост. Так Ви такі праві.
Exel до Анонім Показати IP 7 Травня 2014 08:31
Я один поставив, а мені хтось ще "наліпив"!:)))
белое крыло Показати IP 6 Травня 2014 19:17
Давайте проведем детектор брехни и задайте всего один вопрос.Сколько вы украли и вывезли за рубеж.Следующий рыго-пень это Климчук.
нейтральна сторона Показати IP 6 Травня 2014 20:39
Є ще одна українська говірка: "Якщо собака не має роботи, то яйця лиже". Теж краще не скажеш.
why? Показати IP 6 Травня 2014 22:09
А для чого ставити голосування, де можна легко накрутити голоси? Відповідь проста - трафік! Виданню вигідно, щоб скріпти накручували голосування, бо все це позитивно сказується на користувацькому трафіку (а значить - і на рекламі; точніше, її вартості). Плюс ще одна можливість висмоктати з пальця інфопривід.
отак до why? Показати IP 6 Травня 2014 22:20
в принципі якшо контролювати спам можна проаналізувати, чого хоче піпл. а я думаю, вони мають до цього інтєрєс
Анонім Показати IP 6 Травня 2014 23:22
накрутити голоси можна і простіше , та все залежить від "підкованості" АДМІНІСТРАЦІЇ яка дозволяє це робити... P/S/ за помірну плату встановлю модуль, що дуууже утруднить так звану накрутку....
Разработчік сайта до Анонім Показати IP 7 Травня 2014 00:35
Хаха, насмішив )) Накрути мені голоси )) Простіше тільки, значно простіше ) Мастір )
Анонім до Разработчік сайта Показати IP 7 Травня 2014 11:56
чекаю "прапазіций" .... якщо ви звичайно зацікавлені в боротьбі з цією лажолю ;) :)
Анонім до Разработчік сайта Показати IP 7 Травня 2014 12:11
коментар було видалено
2 Показати IP 7 Травня 2014 01:42
І тут Романюк обіс*ався) Хто винен? Романюк)))
босяк Показати IP 7 Травня 2014 05:36
шановні лучани-не забудьте романюка-запроданця- який був в молдаванский партіі , в батькивщині такі як романюк в любу задницю без мила влізуть ну а про буратіно .........
Анонім до босяк Показати IP 7 Травня 2014 08:35
А до чого тут "батькивщина"?:) Взагалі як партію цю "організацію" треба заборонити як і її лідера!!!
Босяку Показати IP 7 Травня 2014 09:47
Справді босяк. Навіть не босяк, а ідіот. Повний! Людини не вистачає навіть на одне речення. Цікаво, чи взагалі ходив в школу? 20 помилок!!! Дикун. Свою думку може сформулювати навіть дитина вже в дворічному віці.
ВСІМ ВІДОМО Показати IP 8 Травня 2014 12:11
Для чого ставити в опитування Ігоря Палицю, якщо він губернатор Одещини???? Відповідно Микола Ярославович, за результатами Вашого голосування, перший в рейтингу.
Журналіст Показати IP 14 Травня 2014 12:39
Подивітсья на табличку на Віпі за день до того, як була опублікована остання і коменти будуть зайві!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus