USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

СБУ підозрює «Мотор Січ» у підготовці диверсії і постачанні продукції в РФ

5 Вересня 2019 08:29
Служба безпеки України проводить досудове розслідування у справі про можливу підготовку диверсії і державній зраді на підприємстві Мотор Січ. Про це ввечері в середу, 4 вересня, повідомила Радіо Свобода з посиланням на пресслужбу СБУ.

Згідно з відповіддю СБУ на запит журналістів, розслідування також стосується ймовірних поставок продукції заводу представникам Росії.

«Здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених частинами 1 статті 14, статті 113 і частини 1 статті 111 Кримінального кодексу України, а саме за фактом підготовки до скоєння диверсії – дій, спрямованих на руйнування АТ Мотор Січ як об’єкта, який має важливе народногосподарське та оборонне значення», – йдеться в повідомленні.

Також представники АТ Мотор Січ підозрюються в допомозі Російській Федерації в проведенні підривної діяльності проти України шляхом поставки продукції військового призначення та подвійного використання.

Інших деталей СБУ не повідомляє, посилаючись на норми Кримінально-процесуального кодексу про неприпустимість розголошення даних оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування.

Як відомо, компанії з Китаю купили половину акцій Мотор Січі та подали заяви до Антимонопольного комітету, щоб узгодити угоду.

Через кілька днів в Україну прибув з офіційним візитом Джон Болтон. Він застеріг українську владу про небезпеку співпраці з китайцями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ШтИрліц Показати IP 5 Вересня 2019 09:42
"Через кілька днів в Україну прибув з офіційним візитом Джон Болтон. Він застеріг українську владу про небезпеку співпраці з китайцями". - то може нехай "заоокеанські друзі" розмістять якісь замовлення на Мотор-Січі? Подобається мені це відношення, як до сатрапа: ви нічого не продавайте, бо ж нам не вигідно.... А гроші? Так ви й без грошей хороші.
Правдоруб до ШтИрліц Показати IP 5 Вересня 2019 10:51
Виділена урядом США допомога Україні на 2020р, в розмірі 250 млн, дол. За даними посольства України в США, 92% всієї військово-технічної допомоги, яку Україна отримала з-за кордону з 2014 року, надійшло зі Сполучених Штатів. Чи ви думаєте завод заробляє більше ремонтуючи старі двигуни для бідних країн країн африки та азії...
лучанка Показати IP 5 Вересня 2019 10:11
ШтИрліц, ви прокололись! Сатрапом у контексті вашої тиради повинні виступати Штати, а не навпаки. Вживайте слова, правильно розуміючи їх значення.
ШтИрліц до лучанка Показати IP 6 Вересня 2019 18:06
Сатра́п - намісник сатрапії у давній та ранньосередньовічній Персії. Спочатку цей титул додавався до начальників флоту, але з часом Сатрапами стали називати інших високопосадовців і, головним чином намісників Сатрапій. Призначались царями

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus