USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

СБУ пояснить Савченко, що списки полонених не можна публікувати

7 Січня 2017 17:29
В СБУ виступили проти публікації Надєю Савченко списку військовополонених.

Публікація списків українців, які незаконно утримуються на окупованих територіях і в Росії, може нашкодити самим полоненим і їх родичам. З нардепом Савченко проведуть роз'яснювальну роботу на цей рахунок.

Про це заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє УНІАН.

"Списки, звичайно ж, відомі. Ми працюємо з цими списками. Я лише можу сказати, що є певні закони, які обмежують викид будь-якої інформації, пов'язаної з персональними даними. Ми в 2014 і 2015 році ловили шахраїв, які отримували якусь закриту інформацію за списками тих наших героїв, заручників, які незаконно перебували в Донецьку і Луганську, фактично, намагалися на страждання людей скоювали злочини з метою отримання якоїсь вигоди, розповідаючи знайомим про те, що є можливість або поспілкуватися, або звільнити наших заручників", - сказав Тандіт.

За його словами, ці списки не можна використовувати для якихось корисливих цілей, маніпулювати цими списками, займатися політичним піаром; дуже важливо пам'ятати, що це життя людей, потрібно зробити все, щоб вони були звільнені.

"Питання в тому, для чого ці списки опубліковувати. Нам ні в якому разі не можна поширювати інформацію, яка може нашкодити не тільки хлопцям, які знаходяться там, а також їх близьким, родичам, які знаходяться в морально важкому стані, тому що багато хто з хлопців, які там незаконно утримуються, знаходяться там більше року", - зазначив радник СБУ.

Він ствердно відповів на питання, чи проведе СБУ роз'яснювальну роботу з Савченко. "Не сумнівайтеся: ми обов'язково проведемо певну роботу в рамках чинного законодавства", - сказав Тандіт.

Як відомо, нещодавно нардеп Надія Савченко написала у своєму Facebook про намір опублікувати найближчим часом списки військовополонених і зниклих безвісти на Донбасі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сеня Показати IP 7 Січня 2017 18:29
Упыри боятся реальной огласки фактического количества погибших и пленных. Сумашедшая цена за власть вурдалак и упырей.
Юлька Показати IP 7 Січня 2017 20:41
Піариться на крові, с?ка сєпарська.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus