USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Списки полонених від Савченко - некоректні, - СБУ

10 Січня 2017 17:37
У СБУ заявляють, що списки, оприлюднені депутатом Надією Савченко, є некоректними, а СБУ провела нараду у зв'язку з цими списками.

Про це «Українській правді» повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт. На засіданні було проведено перевірку цих списків і співставлення їх з офіційними даними.

Участь у засіданні також брав радник голови МВС Арсена Авакова.

На нараді йшлося також про те, як зменшити негативні наслідки публікації списків для процесу звільнення.

Тандіт сказав, що списки є некоректними. «У цьому списку є безвісти зниклі хлопці. Навіть загиблі. Крім того, є ті, хто вже звільнені», - сказав він.

«Як публікація цих списків допоможе звільненню заручників?! Найефективніші переговори завжди проводились без публічності», - вважає Тандіт.

Він стверджує, що інформації може загрожувати життю заручників. По-друге, рідні полонених можуть стати жертвами шахраїв, які можуть обіцяти інформацію чи допомогу у звільненні.

Тандіт зазначив, що законодавство забороняє публікацію такої інформації. Він послався на закон про захист персональних даних і на закон про боротьбу з тероризмом.

Він також повідомив, що спілкувався із Надію Савченко напередодні і намагався її переконати не публікувати списки.

Дещо раніше народний депутат Надія Савченко, незважаючи на застереження СБУ, все ж оприлюднила список українських полонених, а також осіб, яких вимагають видати представники «ЛНР» і «ДНР». Серед них присутнє ім'я головного сепаратиста Донбасу - колишнього мера Слов'янська Нелі Штепи, яка свого часу підтримувала та сприяла сепаратистським діям на сході України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Влад Показати IP 10 Січня 2017 18:28
Скільки шкоди завдала Україні ця Кука! Нічого корисного для України ця лахудра (за що Героя дали?) не зробила!!!
Павло Показати IP 11 Січня 2017 08:59
Що ви зтою Савченко граїтесь нанари її за таке в кандали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus