USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

СБУ повідомила про підозру ще 26 організаторам фейкового «референдуму» на окупованих територіях

7 Жовтня 2022 20:07
Служба безпеки України продовжує роботу з документування діяльності організаторів фейкового «плебісциту» на тимчасово окупованих територіях України.

Слідчі спецслужби зібрали доказову базу на ще 26 топорганізаторів фейкового референдуму у Донецькій та Луганській областях України.

Зокрема, у колабораційній діяльності підозрюються ще троє «високопосадовців» окупаційної адміністрації на Луганщині: Карякін Олексій – «голова» так званої «общественной палаты лнр»; Мірошниченко Денис – «голова» так званого «народного совета лнр»; Хорошилов Дмитро – «перший заступник голови» так званого «народного совета лнр».

Наразі цим фігурантам повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Вказані особи забезпечили проведення заходів, які імітували підготовку та проведення «волевиявлення» населення.

Читати ще: Якщо «приєднають» до Росії: як зміниться війна після псевдореферендумів на окупованих територіях

Задокументовано, що голова «общественной палаты лнр» направив звернення до псевдоочільника «лнр» Леоніда Пасічника з ініціативою проведення на тимчасово окупованій території Луганської області «референдуму» щодо приєднання до рф на правах адміністративно-територіальної одиниці.

У свою чергу «голова «народного совета лнр» Мірошниченко провів засідання цього незаконного органу, під час якого шляхом голосування було прийнято «закон» про «референдум» та «постанову» щодо його призначення.

«Перший заступник голови «народного совета лнр» Хорошилов разом з іншими «депутатами» взяв участь у засіданні та проголосував за проведення «референдуму».

Ці особи неодноразово публічно закликали до проведення антиукраїнського «референдуму» та заявляли про необхідність приєднання частини території України до рф.

Разом із іншими поплічниками рашистів вони відповідатимуть за скоєне перед законом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus