USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

СБУ проти 1+1: керівництво телеканалу вимагає пояснень від Баканова

5 Лютого 2020 20:39
У середу, 5 лютого, Служба безпеки України прийшла на телеканал «1+1», де у приміщенні редакції проєкту «Гроші» провела обшуки на робочих місцях. На телеканалі вже встигли відреагувати – там запевнили, що не знають причин обшуків, але це перший такий випадок за увесь час незалежності України.

Керівництво телеканалу може лише припустити, що обшуки пов’язані з викривальною діяльністю проєкту «Гроші». Про це мовиться у заяві телеканалу, яку публікує «ТСН», пише 24 канал.

«Зазвичай програма є джерелом важливої інформації. Ми обурені та стурбовані тим, що на порушення, які викриває редакція, реакції у більшості випадків немає, натомість журналісти самі стали заручниками своєї викривальної діяльності», – мовиться у заяві.

Водночас телеканал звернувся до журналістів, аби інформація про обшуки набула розголосу, що має «не дозволити політичним силам використати їхній ресурс для тиску на свободу медіа».

«Такі «візити» є повним порушенням журналістської недоторканності та тиском на незалежні ЗМІ. "1+1 медіа" звертається до голови СБУ Івана Баканова з проханням прокоментувати ситуацію, чи відомо йому про причини проведення слідчих дій у приміщенні редакції «Гроші», – наголошує телеканал у свої заяві.

Резюмуючи свою заяву, в «1+1» висловили сподівання, що аргументи керівництва Служби безпеки будуть достатньо вагомими і справді пов’язаними з питаннями національної безпеки.

Натомість у пресцентрі СБУ заявили, що обшуки, які проводяться в будівлі телеканалу «1+1» в Києві, не пов’язані з його діяльністю, пише Укрінформ.

«Обшуки, які проводяться по вулиці Куренівській, 18, не пов’язані з діяльністю телеканалу «1+1», а здійснюються щодо конкретних осіб, за місцями можливого створення та зберігання ними аудіофайлів, отриманих у незаконний спосіб», – йдеться в повідомленні.

Також слідчі дії проводяться і в інших осіб, які перевіряються на причетність до незаконного використання спеціальних технічних засобів, додали в СБУ.

«Жодного втручання в роботу ТВ каналу 1+1 не здійснюється», – наголошується в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
12 Показати IP 5 Лютого 2020 20:59
класна заява ми залізли до вас у гаманець але ми шукаемо негроші
Правдоруб Показати IP 5 Лютого 2020 22:12
Так буде з кожним каналом який закодував супутниковий сигнал???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus