USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

СБУ приїхала до нардепа Лероса через «плівки Єрмака»

1 Квітня 2020 16:11
Служба безпеки України приїхала за місцем проживання народного депутата Гео Лероса, який недавно оприлюднив відеозаписи з братом глави Офісу президента України Андрія Єрмака Денисом про нібито його корупцію.

Про це сам політик написав на сторінці у фейсбуці, повідомляє Слово і Діло.

«Приїхала Служба безпеки України за адресою мого проживання. Єрмак, коли мені чекати Державне бюро розслідувань, і прокуратуру?» – повідомив Лерос.

У коментарі журналісту «Слово і діло» адвокат політика Масі Найєм підтвердив, що до нардепа приїхала СБУ. Пізніше Лерос написав, що спецслужба хоче вручити особисто повістку.
Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом оприлюднених нардепом Леросом відеозаписів із братом Єрмака.

Як відомо, нардеп Лерос оприлюднив відео, на яких імовірно брат голови ОП Єрмака обговорює питання призначень на керівні державні посади. Сам Єрмак пообіцяв звернутися щодо цих записів до Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань. Водночас нардеп Лерос звернувся із заявою про вчинення злочину до НАБУ, передавши їм відеозаписи.

Нагадаємо, журналісти програми «Схеми», які напередодні отримали від нардепа всі відеозаписи з імовірно братом Єрмака тривалістю у 10 годин, встановили, хто саме на них фігурує. 14 вересня 2019 року Єрмак нібито проводить співбесіду на посаду голови Тернопільської облдержадміністрації з Русланом Комар-Чорним. Раніше останній він керував одним із районів Тернопільщини.

Також родив глави ОП зустрічався Анатолієм Хмільківським щодо роботи в одеському регіоні. Цікавився посадою «зама по економіці» на Одещині – вочевидь, йшлося про заступника голови Одеської ОДА. Помічником брата Єрмака виявився Сергій Шумський. Саме він складає графік зустрічей і погоджує, хто потрапить на співбесіду, а хто ні. У розмовах він відверто розповідає, що його мета – це отримання грошей. Вони познайомилися на війні і разом отримували відзнаку 5-ї роти «Донецьк» полку «Дніпро-1» у 2016-му. Нині Денис Єрмак та Сергій Шумський заснували разом громадську організацію «Українське бюро національного розвитку».

Журналісти «Схем» також встановили і того, хто вів запис цих відео. За їх даними, оператором був харків'янин Дмитро Штанько. Він закінчив Харківський національний університет внутрішніх справ. Штанько власник декількох компаній – у сфері надання фінансових послуг та в аграрній. Про одну зі своїх агрофірм на Рівненщині він побіжно згадує на записах від 23 вересня, після співбесіди кандидатки на голову Сарненської податкової служби, до якої він «відправляв директора». Про його дотичність до агросфери свідчить і його активна участь у перемовах про кандидатів на голів держпідприємств Національної академії аграрних наук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
CC Показати IP 1 Квітня 2020 16:32
Пора іти під верховну зраду і оп...
О Показати IP 1 Квітня 2020 16:40
Корупцію вже побороли блть. А шо, кігець епохи кумівства.
Анатолий Показати IP 1 Квітня 2020 17:29
Приехали не по адресу,нужно ехать к ермаку.
Нац Показати IP 1 Квітня 2020 19:19
Не може він бути щирим і свідомим.
Вікі укр Показати IP 1 Квітня 2020 19:23
привіз митців, які намалювали 8 муралів. Для цього з державного бюджету було виділено 3,6 млн гривень, але виявилось, що закордонні митці малювали їх безкоштовно. Після корупційного скандалу обіцяв відзвітувати перед суспільством

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus